meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 Masalah Muncul Dari Mana?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
lutau
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 301
Age : 37
Location : Sni2 jak bah..
Job/hobbies : menaip's
Reputation : 8
Points : 276
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Masalah Muncul Dari Mana?   Thu Mar 12, 2009 10:48 pm

Lagi satu artikel ttg motivasi diri aku nak share-kan ngan korang d sni.. asas bah, bacalah korang ye..jgn subuk2 jak sna.. assas

Jika Anda asyik bertanya mengapa masalah asyik muncul dalam hidup Anda sekarang, itu adalah kerana fikiran Anda banyak tertumpu pada hal-hal berkaitan masalah Anda yang lepas-lepas.

Anda adalah hasil fikiran Anda sendiri. Masalah muncul di dalam hidup Anda kerana Anda membiarkan fikiran lebih banyak menumpu pada masalah, bukannya memfokus kepada hal-hal bagaimana untuk menyelesaikan masalah atau hal-hal bagaimana untuk membolehkan Anda hidup senang, lebih senang dari senang yang sekarang ini.

Ramai orang tidak mengawal apa yang selalu ada di fikiran mereka tapi membiarkan fikiran-fikiran bermain sendiri di dalam kepala. Lama-kelamaan, diri orang itu yang dikawal oleh fikiran. Bukan dia yang mengawal fikiran.

Anda takkan dapat mengelak dari masalah, tapi Anda boleh mengurangkan masalah dengan memfokus fikiran pada cara-cara bagaimana untuk menyelesaikan masalah lalu menuju ke depan, ke arah kecemerlangan.

Ubah fikiran, supaya Anda boleh ubah masa depan. assas

_________________
assas Respect_Respond_Relaxs assas

Back to top Go down
View user profile
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Masalah Muncul Dari Mana?   Wed Mar 18, 2009 2:28 am

erm ya btul tu pale
anda x bole elak dri masalah tpi anda boleh mngurang kan masalah Very Happy..
sama lah seperti mencegah itu lebih baik dari mngubati Very Happy..
insan mana x pnh ada masalah Very Happy..

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: Masalah Muncul Dari Mana?   Wed Mar 18, 2009 10:57 pm

`Anda takkan dapat mengelak dari masalah, tapi Anda boleh mengurangkan masalah dengan memfokus fikiran pada cara-cara bagaimana untuk menyelesaikan masalah lalu menuju ke depan, ke arah kecemerlangan.


`em... se7..
`tapi bagi aku...

`manusia sejak lahir lagi d landa masalah...


`time baby... kita pun suda ada masalah....

`masalah time baby ialah..

- kita susa berkomunikasi ma org sekeliling bis kita nepandai becakap.. harapkan org faham tangisan kita jak...

- otot2 kita masi lemah.. suma harap mama @ penjaga yg ambilkan @ buatkan apa yg kita maw...


`time budak2 (dr tadika sampai menengah)

- masalah dengan homework yg cikgu2 bagi..

- masalah ng ujian bulanan n peperiksaan...

- masalah dengan kawan2 sekeliling nda kira la kawan skola kawan 1 kampung dsb...

`time kuliah kuliah...

- kompom la masalah ng study n exam..

- masalah dengan lecturer n student lain d U ka d kolej ka...

- masalah lobby melobby d U @ kolej ka...

- masalah ng member2...

- lau suda berpunya.. masalah ng gf bf ka...

- dan lagi... masalah ng pinjaman... gulik


`Yg suda ber'kejaya...

- bila suda kerja.. mesti bergolak ng masalah kehendak kita.. mentang2 ada duit.. byk la tu yg di mau...

- masalah ng boss.. ngee~

- masalah ng rakan sekerja...

- masalah dengan tugasan kerja..

- masalah utang piutang kita... dsb..


`berumah tangga..

- masalah mok beli uma.. ( xkan menyewa terus kan)

- masalah dgn pasangan (kadang gaduh jg kan)

- masalah anak...

-dsb nya...


`Soo0o0o.. masalah nie mmg xperna mok lari dr org... masalah ng org bgaikan isi ng kuku...

`so0o0o aku sokong n se7 ng kenyataan yg sis lutau buat............


`amin....
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: Masalah Muncul Dari Mana?   Sat May 16, 2009 6:22 pm

rabbit betul tu msalah ble d atasi & dikurangkan bukan utk terus dibiarkan bermaharajalela dlm kepala & mmbuatkan kita stress farao msalah tu mematangkan kita study nabi Muhammad SAW pn diuji dgn plbagai dugaan yg x henti2 study jd, setiap kali ada msalah anggapla ianya sbg latihan utk kita mnghadapi msalah baru yg bakal tiba elephant

wallahualam study
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
Sponsored content




PostSubject: Re: Masalah Muncul Dari Mana?   Today at 6:17 am

Back to top Go down
 
Masalah Muncul Dari Mana?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Gaara is from Uzumaki clan
» Mangrove bonsai
» 7-week Hiatus
» SBS Roothi Roothi Hai Rachana Mana Raha Vihaan!! - Sapne Suhane Ladakpan Ke - 14th Oct 2013
» Philantus Neruri/Cendrawasih

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• BORAK-BORAK •-)•–––– :: .:NILAI2 MURNI/KEAGAMAAN/TIPS&NASIHAT:. :: .:MOTIVASI DAN PENDIDIKAN:.-
Jump to: