meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 Gambar Hantu Laut!!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
~kancil.coders~
Administrators
Administrators


Male
Number of posts : 366
Age : 37
Location : Sabah 5*
Job/hobbies : scuba dive,internet surf,travelling,drag race.
Reputation : 23
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Gambar Hantu Laut!!   Thu Mar 12, 2009 11:13 pm

Sewaktu kawan saya pergi ke Pulau Berhala dekat Sandakan, sedang membuat kajian tentang Hidupan Marin Biologi UMS,mereka telah bergambar di hari terakhir kajian.

Malangnya pada hari berikunya apabila mereka mencuci gambar tersebut kelihatan satu makhluk dikenali sebagai HANTU AIR berada dalam salah satu gambar mereka.

Kawan sya memberitahu sewaktu mereka mengambil gambar tersebut hari nak hujan,tetapi tidak kelihatan pun tanda2 HANTU AIR wujud. Gambar tersebut juga bukannya di edit mengunakan Adobe Photoshop Pro mahupun pun lain-lain software yang berkaitan dengan image editor.

Apa yang sya paparkan kat sini hanyalah untuk tontonan kawan2 kat forum so,atas permintaan kawan sya gambar tersebut jangan lah di upload kat YOUTUBE dan diedarkan kepada sesiapa.


Back to top Go down
View user profile
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Fri Mar 13, 2009 2:07 am

`erk..
`napa Antu air tu mcm sekujur tubuh manusia jak...
`
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
~kancil.coders~
Administrators
Administrators


Male
Number of posts : 366
Age : 37
Location : Sabah 5*
Job/hobbies : scuba dive,internet surf,travelling,drag race.
Reputation : 23
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Fri Mar 13, 2009 8:55 am

S3R4CURlYl4 wrote:
`erk..
`napa Antu air tu mcm sekujur tubuh manusia jak...
`


ya walau pun mcm tubuh manusia,makhluk tu ada ekor,kuku panjang,dan dahi dia berlapis..itu lah hantu GALAP Wink
Back to top Go down
View user profile
DarkWitch
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 289
Location : Office Tercinta
Job/hobbies : surf internet, blogging
Reputation : 6
Points : 185
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Fri Mar 13, 2009 9:15 am

macam orang jak tu gulik hantu 2 in 1 ka... hantu galap @ hantu ail Cool
Back to top Go down
View user profile http://tipu2.com
~kancil.coders~
Administrators
Administrators


Male
Number of posts : 366
Age : 37
Location : Sabah 5*
Job/hobbies : scuba dive,internet surf,travelling,drag race.
Reputation : 23
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Fri Mar 13, 2009 9:49 am

waktu dorg snap gambar itu makhluk tiada..sekali cuci sana kedai gambar baru tu makhluk muncul.

P/S memang lah bentuk dia macam manusia tak kan mcm rupa ko geek
Back to top Go down
View user profile
DarkWitch
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 289
Location : Office Tercinta
Job/hobbies : surf internet, blogging
Reputation : 6
Points : 185
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Fri Mar 13, 2009 9:57 am

hantu tu yg mcm muka sa. bkn sa yg mcm muka hantu 2

_________________
Exclamation Stay Truth To Yourself - Hail All MOD Exclamation
ytuyi

negara
Back to top Go down
View user profile http://tipu2.com
3ssor_y3okok
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 782
Age : 27
Location : kk
Job/hobbies : forum
Reputation : 7
Points : 517
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Fri Mar 13, 2009 3:31 pm

~kancil.coders~ wrote:
S3R4CURlYl4 wrote:
`erk..
`napa Antu air tu mcm sekujur tubuh manusia jak...
`


ya walau pun mcm tubuh manusia,makhluk tu ada ekor,kuku panjang,dan dahi dia berlapis..itu lah hantu GALAP Wink

kow npk itu hantu ka???...segala detail kow tahu... pale
Back to top Go down
View user profile
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Fri Mar 13, 2009 4:07 pm

Quote :
waktu dorg snap gambar itu makhluk tiada..sekali cuci sana kedai gambar baru tu makhluk muncul.

P/S memang lah bentuk dia macam manusia tak kan mcm rupa ko

owh time bergambar x plak kan gulik..

Quote :
ya walau pun mcm tubuh manusia,makhluk tu ada ekor,kuku panjang,dan dahi dia berlapis..itu lah hantu GALAP
tpi di sni ada plak details tu hantu gulik
uhh hebat sungguh gulik..
cmana ko taw ni details gulik..sedang time bergmbr x hantu gulik..
isk...nah x tercapai di akal ku ni sdh gulik..

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
~kancil.coders~
Administrators
Administrators


Male
Number of posts : 366
Age : 37
Location : Sabah 5*
Job/hobbies : scuba dive,internet surf,travelling,drag race.
Reputation : 23
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Sat Mar 14, 2009 10:19 am

saya tak nampak tu hantu. tapi, cerita mengenai hantu air atau yg urg d sini panggil hantu "galap" memang sudah jd perbualan masyarakat setempat. tambahan, kwsn Pulau Berhala ni memang terkenal dgn kawasan yg agak "keras". memangla crita seperti ini tiada yg nak percaya sebab bkn semua urg boleh alaminya. saya bkn nak kamu percaya benda ni 100% sbb saya tahu benda atau cerita seperti ni dianggap karut atau mempersendakan benda ni & ditertawakan... tapi, kita kena ingat yang benda seperti ni pun memang ada wujud dalam kehidupan kita, cuma tak tau bila dan pd siapa yg kena, kan? so, percaya atau tidak itu terserah pd kamu. walaupun memang "tak masuk akal..tp, tak mustahil, bukan?"



rules 2
Back to top Go down
View user profile
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Sat Mar 14, 2009 10:51 pm

`EM...
` all
`SERAM.. SERAM..
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Sun Mar 15, 2009 12:39 am

owh sungguh mnyeramkan asas
itu ka yg mo tarik kaki tu gulik..
yg mo kasi lemas org shock

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
lutau
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 301
Age : 37
Location : Sni2 jak bah..
Job/hobbies : menaip's
Reputation : 8
Points : 276
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Sun Mar 15, 2009 5:38 am

affraid uihhh....mmg btul tu kancil borot.....aku igt taim form 4 dlu dlm thn 1994 kan, aku penah join pegi Pulau Berhala tu, tp pulang balik la..sbb menurut cikgu aku pd masa tu tak bleh b'mlm kat sna..sbb tmpt tu mmg "keras".. Rolling Eyes tp, mmg btl tmpat tu men'yereemm'kan Wink uinaa...bygnkanla bah taim tu kami suma tak berani mandi-manda ni sbb beberapa bulan sblom tu ada satu bdk lelaki mati lemas d situ bah... Laughing yg aku igt, crita dr kwn aku yg arwah bdk tu mandi btul2 dkt bwh jeti d pulau tu..jd masa dia lemas & nak tenggelam tu kan, satu kwn lg cuba selamatkan dia. si kwn tu p0n terjunla nak tarik dia. tp, akhirnya tak dpt sbb bdk tu dah tenggelam dlm sgt mcm kena tarik jak oleh sesuatu.. Laughing apa lg, kelam-kabut si kwn tu naik..huhu...mayat bdk tu p0n tak dpt dkesan wlupun tlh dcari. tp after bbrapa hr brula mayat bdk tu djumpai timbul dgn keadaan yg menyedihkan Laughing

ermm.. mmg saspension la... :malas: sib bek aku tak reti beranang No eheheh Razz Very Happy

_________________
assas Respect_Respond_Relaxs assas

Back to top Go down
View user profile
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Sun Mar 15, 2009 7:11 pm

mcm bentuk manusia bah kan.. tapi aku pn mau kongsi cerita pasal hantu ni... aku ada jg dgr2 cerita pasal hantu ni.. masa kecil2 lar banyak dgr,,sda besar kurang sda.. ni hantu kana panggil GALAP kan.. apa yang aku dgr,, "beluai" ni boleh bertukar2 bentuk, mcm2 jenis penyamaran lar( mcm ninja naruto plak..miahahah)tapi mmg betul lar.. ni yg aku dgr2 org tua crita lar,boleh jadi kucing hitam,kdg2 jadi pusaran air..kejanya mencari mangsa utk d lemaskan.. kunun2 di tarik masuk dalam air.. tapi ni cerita aku dgr tym kecil2 lar...

kalau ikut lojik, bila aku pikir2 balik, kenapa cerita ni d ceritakan waktu aku masih kecil?? pikir pnya pikir,, mungkin benda ni d ceritakan sebap mungkin org tua x su p main mandi2, bahaya kan,,,so supaya x p main mandi2 sungai ka apa ka,, cerita ni d ceritakan supaya budak2 takut... ntah lar... jocolor

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Sun Mar 15, 2009 7:31 pm

Lµ¯|¯4ú wrote:
affraid uihhh....mmg btul tu kancil borot.....aku igt taim form 4 dlu dlm thn 1994 kan, aku penah join pegi Pulau Berhala tu, tp pulang balik la..sbb menurut cikgu aku pd masa tu tak bleh b'mlm kat sna..sbb tmpt tu mmg "keras".. Rolling Eyes tp, mmg btl tmpat tu men'yereemm'kan Wink uinaa...bygnkanla bah taim tu kami suma tak berani mandi-manda ni sbb beberapa bulan sblom tu ada satu bdk lelaki mati lemas d situ bah... Laughing yg aku igt, crita dr kwn aku yg arwah bdk tu mandi btul2 dkt bwh jeti d pulau tu..jd masa dia lemas & nak tenggelam tu kan, satu kwn lg cuba selamatkan dia. si kwn tu p0n terjunla nak tarik dia. tp, akhirnya tak dpt sbb bdk tu dah tenggelam dlm sgt mcm kena tarik jak oleh sesuatu.. Laughing apa lg, kelam-kabut si kwn tu naik..huhu...mayat bdk tu p0n tak dpt dkesan wlupun tlh dcari. tp after bbrapa hr brula mayat bdk tu djumpai timbul dgn keadaan yg menyedihkan Laughing

ermm.. mmg saspension la... :malas: sib bek aku tak reti beranang No eheheh Razz Very Happy

`sib baik sis lutau xpandai suming..
`lau ndak.. tut tu tut... talian terputus...
`kin takut ba d pulau berhala tue...
`aku paling takut p sana...
`byk kejadian aku dengar...
` affraid affraid
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
xn-XiaPhyQa-CeiKa
Airman First Class
Airman First Class


Female
Number of posts : 79
Age : 26
Location : JeSsELtOn
Reputation : 0
Points : 68
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Sun Mar 15, 2009 8:03 pm

yup2.. hantu ne pndi menyerupa..
jadi pusaran air, tarik2 kaki, ikan duyung pun bulih juga kali..
pancingan kan mo dpt mangsa
suka tul tu benda mengasi lemas.. huhu.. kejam..
crita psl hantu air ne, ditumpukan masa kita kecik2 coz
lau kita masi budak2 kan payah untuk menyelamatkan diri if anything
happen.. jan la trip2 terror mo berenang mcm sapok biki.. Hahaha teda2 ne ba..

peringatan: sila gunakan pelampung ketika berenang.. untuk keselamatan bersama..
peringatan kepada hantu laut pla: cari la hobi baru.. p ko kasi lemas tu ikan2 d laut.. miahahaha...

asas
Back to top Go down
View user profile http://miszc3ik4pisc3s.blogspot.com
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Sun Mar 15, 2009 8:08 pm

wow buli jdi naruto gulik..
ninja lagi gulik..
sairul2 gulik...majal btl sdh ko skrg gulik..
mcm aku mo saple jak di dada ko gulik..


p/s : ikut lah ckp org tua gulik..

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Mon Mar 16, 2009 9:29 pm

aku hindik jg pye nie.. clown brani mempersendakan kata2 ku... fgsdg aku sapel la mata ko nie all Smile all

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Mon Mar 16, 2009 9:45 pm

jgn bah cik admin gulik..
klu ko hindik aku gulik..
nanti x lah aku gulik..
wakakaka gulik

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
3ssor_y3okok
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 782
Age : 27
Location : kk
Job/hobbies : forum
Reputation : 7
Points : 517
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Tue Mar 17, 2009 3:30 pm

What a Face hantu air???...hantu air paip ada kah tu ahh fgsdg
Back to top Go down
View user profile
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Tue Mar 17, 2009 3:41 pm

p_y_E.com wrote:
jgn bah cik admin gulik..
klu ko hindik aku gulik..
nanti x lah aku gulik..
wakakaka gulik

2lah ko,,org tua2 crita antu ko x mau dgr.. tgk aku c crita sama ko x mau caya sda..musti ko jajal masa kecil2 ni kan..kuat main sapel katam..miahahah geek geek geek

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Tue Mar 17, 2009 8:45 pm

sebab aku ndak pcaya hantu bah admin gulik..
dulU aku x taw apa tu antu gulik..
mgkn klu jumpa hntu gulik..
kena bawa bersapel kli gulik.
skrg aku taw hantu sdh gulik..
tpi aku x pnah nmpk hantu gulik..
hueheuheuhe gulik..

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
3ssor_y3okok
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 782
Age : 27
Location : kk
Job/hobbies : forum
Reputation : 7
Points : 517
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Tue Mar 17, 2009 9:18 pm

pale antu tu pandai sapel ka ahh...sa eran nie....ada ka tu ahh..mok jg nie tgk tau
Back to top Go down
View user profile
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Wed Mar 18, 2009 1:46 am

ntah ada yg pandai ada yg x kali gulik..
hantu rempit pun ada ba skrg gulik ghost rider tu apa gulik..
nah kan..gulik..

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Wed Mar 18, 2009 9:24 pm

`menyeramkan antu air nie taw...
` asas
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
Mr Satonaka Halu
First Lieutenant
First Lieutenant


Number of posts : 669
Reputation : 0
Points : 441
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Thu Mar 19, 2009 3:38 pm

@ <-- ni blh d kategorikan sbg antu air ka?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Gambar Hantu Laut!!   Today at 7:58 pm

Back to top Go down
 
Gambar Hantu Laut!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Laut Aao Trisha - Blank Slate !
» Laut Aao Trisha 21 July 2014 Written Update
» Laut Aao Trisha 21 July 2014 Episode Watch Online
» Laut Aao Trisha 22 July 2014 Written Update
» Laut Aao Trisha 25 July 2014 Written Update

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• BORAK-BORAK •-)•–––– :: .:MISTERI/SERAM:.-
Jump to: