meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 Mo tanya sama tuan admin (beza bkn persamaan)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
DarkWitch
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 289
Location : Office Tercinta
Job/hobbies : surf internet, blogging
Reputation : 6
Points : 185
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Mo tanya sama tuan admin (beza bkn persamaan)   Thu Mar 19, 2009 11:09 am

asas sa sukung aje tu. please be more specific. & jan men redah je..

Dr pemerhatian sa skrg, nampak mcm forum lari dr tujuan @ misi @ visi (atau pa2 la), psl byk post yg teda kena mengena sma forum. Kin semak thread ba Cool

Yg paling penting skali, post yg tdk kena mengena, menampakkan mcm forum ni tdk professional. (Admin jg yg kena kan) Exclamation


p/s: sebagai peringatan ja. bkn utk menindas @ memalukan @ marah. Tapi utk kebaikan bersama @ kan ramai yg blang peranan kita utk memajukan forum bersama2 negara
Back to top Go down
View user profile http://tipu2.com
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: Mo tanya sama tuan admin (beza bkn persamaan)   Thu Mar 19, 2009 1:15 pm

`huh.. Surprised
`salah ka kalau sekali sekala terkeluar dari topik Surprised
`kalau terkeluar topik tu bererti tidak menghormati topik yg di post kaaaa???

`cuba bayangkan......

- kita masuk dlm sesuatu topik tu n post mengikut topik... topik cerita A.. kita komen pasal cerita AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA jak ndak keluar topik.. ndak ka tu borink.. Sedangkan kita bebual ng member ka kawan ka ahli family ka.. pandai jg melencong dari topik A ke topiK mencarut kan... then ada selit gurau tawa kan.. Baru idup ndak borink...

- kalau dalam sesuatu topik yg di post DAN KOMEN HARUS BERDASARKAN TOPIK YG DI POST ituuuuuuuuuuu jaaaaaaaaaakkkkk TANPA BOLEH TERKELUAR TOPIK SB MACAM NDAK HORMAT TU TOPIK.. ndak bole tekeluar topik sekejap... BAIK all tu di kasih terang n jelas.. INI ADALAH FORUM SKEMA.. BERLAKUNYA GURAU SENDA DAN MENCARUT AMATLAH DILARANG SAMA SEKALI ATAU NI ADALAH FORUM ALA ALA UTK AHLI POLITIK KAAAAAHHH... Jadi.. kepada sesiapa yg mok post.. pandai2 la..

- bagi aku napa aku join n langsung sign in kan diri dalam forum.. sebab dapat melepaskan tension kerja dengan gurauan kawan2 dlm forum.. Ya memang kadang termencarut.. tapi sememangnya akan balik pada topik.. kalau forum ni tempat tempat skema n ala ala ahli politik... baik aku p baca blog orang... Apa kes!!
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Mo tanya sama tuan admin (beza bkn persamaan)   Thu Mar 19, 2009 1:39 pm

S3R4CURlYl4 wrote:
`huh.. Surprised
`salah ka kalau sekali sekala terkeluar dari topik Surprised
`kalau terkeluar topik tu bererti tidak menghormati topik yg di post kaaaa???

`cuba bayangkan......

- kita masuk dlm sesuatu topik tu n post mengikut topik... topik cerita A.. kita komen pasal cerita AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA jak ndak keluar topik.. ndak ka tu borink.. Sedangkan kita bebual ng member ka kawan ka ahli family ka.. pandai jg melencong dari topik A ke topiK mencarut kan... then ada selit gurau tawa kan.. Baru idup ndak borink...

- kalau dalam sesuatu topik yg di post DAN KOMEN HARUS BERDASARKAN TOPIK YG DI POST ituuuuuuuuuuu jaaaaaaaaaakkkkk TANPA BOLEH TERKELUAR TOPIK SB MACAM NDAK HORMAT TU TOPIK.. ndak bole tekeluar topik sekejap... BAIK all tu di kasih terang n jelas.. INI ADALAH FORUM SKEMA.. BERLAKUNYA GURAU SENDA DAN MENCARUT AMATLAH DILARANG SAMA SEKALI ATAU NI ADALAH FORUM ALA ALA UTK AHLI POLITIK KAAAAAHHH... Jadi.. kepada sesiapa yg mok post.. pandai2 la..

- bagi aku napa aku join n langsung sign in kan diri dalam forum.. sebab dapat melepaskan tension kerja dengan gurauan kawan2 dlm forum.. Ya memang kadang termencarut.. tapi sememangnya akan balik pada topik.. kalau forum ni tempat tempat skema n ala ala ahli politik... baik aku p baca blog orang... Apa kes!!

ya btul pale
klU post komen ikut topic jak apa mo crta kan gulik..
boring lah klu straight sja Very Happy..
erm yg aku perhatikan di sini mmg bnyk topic yg melencong Very Happy.
terutama skli section perkenalan Very Happy..
ok aku ndak nafikan akU jga adalah salah 1 user yg ikut melencong kan apa2 topic dlm section..Very Happy
contoh section perkenalan mmg aku bnyk melencong di situ Very Happy..
ok berbalik kepada post mgikut topic silent
dlm section perkenalan Very Happy..
apa post yg sesuai utk di reply tntg diri seseorang?.. 2
sebab section perkenalan bukanlah 1 isu kan?.. monkey
lpas perkenalkan diri..apa lagi mo di ckp?..
king mmg kluar dri topic punya gulik..
forum mana yg mempunyai topic n komen yg selalu berkaitan dgn tajUk post?..
aku rasa Tiada gulik..sebab setiap section mmg akan terpesong ttpi akan kembali ke tajuk asal asasa
section lawak aku tgok bukan bnyk sngt pun melencong gulik..
klu melencong pun msti back jocolor to the topic jga jocolor
apa guna mo komen straight ooops
sebenarnya topic tu just itu inform bersama sahaja Very Happy..
n semua komen adalah teguran terhadap topic gulik..
x salah lari dari topic asal topic itu x lari gulik..
sebab klu topic lari mmg x crta kan gulik..
tpi klu lari dari topic mesti kembali ke topic gulik...
nah kmu faham kah tu gulik..

adui aku pun blur jga klu msuk topic jak post pasal topic sh
baik view jak kan klu g2 gulik korek sebab x mau post komen kluar dari topic gulik

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
~kancil.coders~
Administrators
Administrators


Male
Number of posts : 366
Age : 37
Location : Sabah 5*
Job/hobbies : scuba dive,internet surf,travelling,drag race.
Reputation : 23
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Mo tanya sama tuan admin (beza bkn persamaan)   Thu Mar 19, 2009 2:34 pm

sya dah berikan pendapat dengan terang dan jelas so terpulanglah kepada semua member menilai baik dan buruknya..apa yang pasti niat sya bukan nya nak memburuk-burukan sesiapa ianya sekadar pendapat sahaja asa all all
Back to top Go down
View user profile
DarkWitch
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 289
Location : Office Tercinta
Job/hobbies : surf internet, blogging
Reputation : 6
Points : 185
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Mo tanya sama tuan admin (beza bkn persamaan)   Thu Mar 19, 2009 2:39 pm

klu sya kan.. it's ok kuar topik. tapi jgn terlalu lah. Kita berforum for fun..... tapi tingu la ba topik2 tertentu arrr rabbit

_________________
Exclamation Stay Truth To Yourself - Hail All MOD Exclamation
ytuyi

negara
Back to top Go down
View user profile http://tipu2.com
Mr Satonaka Halu
First Lieutenant
First Lieutenant


Number of posts : 669
Reputation : 0
Points : 441
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Mo tanya sama tuan admin (beza bkn persamaan)   Thu Mar 19, 2009 2:49 pm

wahai saudara-saudari mod skalian...

salah ka kalo komen yg d 'post' d mana2 topik tu d pesongkan sedikit dr halatuju topik tu utk seketika? king bknnya b'niat mo MENOKTAHKAN topik t'sebut, tp skdr mo ltk sedikit selingan a.k.a iklan sblm kembali ke crita asal topik tu? sws d topik mana yg d katakan agak kterlaluan pesongannya tu? sfsd

sdgkn sungai pun ada bengkang-bengkoknya...
sdgkn rancangan tv pun ada iklan2nya...

anda sekalian mo ka kalo para 'user' yg ada d forum ni mengemukakan p'dpt masing2 tanpa m'hiraukan perasaan 'user' yg lain? dush d situ la gunanya pemesongan 'post' dr topik asal... utk merapatkan lg kemesraan d kalanagan 'user' yg ada d forum ni... rabbit

lgpun bknnya slama2nya 'post' tu akan TERPESONG dr topik asal.. adad

sy minta maaf kalo 'post' sy ni tersasar dr topik asal... :bolos:
Back to top Go down
View user profile
DarkWitch
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 289
Location : Office Tercinta
Job/hobbies : surf internet, blogging
Reputation : 6
Points : 185
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Mo tanya sama tuan admin (beza bkn persamaan)   Thu Mar 19, 2009 2:58 pm

@ 3-5 page is not pesong sedikit. sorry ss kami sebagai mod pun tegur sedikit saja. sya pasti admin pun mau forum yg berkualiti. negara

_________________
Exclamation Stay Truth To Yourself - Hail All MOD Exclamation
ytuyi

negara
Back to top Go down
View user profile http://tipu2.com
~kancil.coders~
Administrators
Administrators


Male
Number of posts : 366
Age : 37
Location : Sabah 5*
Job/hobbies : scuba dive,internet surf,travelling,drag race.
Reputation : 23
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Mo tanya sama tuan admin (beza bkn persamaan)   Thu Mar 19, 2009 3:03 pm

flower teruskan post dengan pendapat dan luahan hati masing2 dari hati yang telus dan suci pis jocolor asas

P/S mau tapuk dlu ni nanti kena anti dan turun pangkat lah ni tau hide hide all
Back to top Go down
View user profile
Mr Satonaka Halu
First Lieutenant
First Lieutenant


Number of posts : 669
Reputation : 0
Points : 441
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Mo tanya sama tuan admin (beza bkn persamaan)   Thu Mar 19, 2009 3:25 pm

silent maaf... sy x pakar dlm hal komputer ni....

yg sy tau tekan2 sak kebod dpn mata ni....

apa yg kamu mksdkn sbg spamming? korek

sy x nmpk pl d mana ada spamming ni.... king
Back to top Go down
View user profile
DarkWitch
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 289
Location : Office Tercinta
Job/hobbies : surf internet, blogging
Reputation : 6
Points : 185
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Mo tanya sama tuan admin (beza bkn persamaan)   Thu Mar 19, 2009 3:34 pm

oh Sad 1st time join forum.

_________________
Exclamation Stay Truth To Yourself - Hail All MOD Exclamation
ytuyi

negara
Back to top Go down
View user profile http://tipu2.com
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Mo tanya sama tuan admin (beza bkn persamaan)   Thu Mar 19, 2009 3:40 pm

alalala..gulik..
klu terus gini kompom smpi bila x ni settle gulik..
sebab setiap user pasti akan mngemukan pandangan2 masing Very Happy..
so apa kata klu kita stop crta tentang pemesongan topik Very Happy..
ala nasib aku bukan admin n aku x dpt mod ni topic Very Happy..
klu aku mod ni section sdh ku lock ni topic Very Happy..
sebab klu terus gini mmg x pangkal hujung Very Happy..
ok lah kwn2 sekalian apa yg di cadangkan atau semua teguran tu pandai2 lah kita
fikir yg mana baik yang mana buruk Very Happy..
sma2 lah kita memperbaiki kelemahan Very Happy..

erm to encik halu aka ulah Very Happy
contoh2 spam Very Happy

Quote :
ok bah klu ko Very Happy..

Quote :
alien asas

pendek kata spamming ni ialah post yg x membawa apa2 erti Very Happy..
tu lah contoh di atas Very Happy..
main icon lah Very Happy..
pastu kata2 pndk yg mmg x lah bah maksud hehe Very Happy..
tpi aku nmpk jga majorti ni mmg spam Very Happy..
sebab spam ni mmg susah di bendung Very Happy
itu lah org ckp mncegah lebih baik dri mngubati Very Happy..

so maju lah sukan utk negara Very Happy..
di ikuti biskut BN yg semakin pupus Very Happy..

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
Mr Satonaka Halu
First Lieutenant
First Lieutenant


Number of posts : 669
Reputation : 0
Points : 441
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Mo tanya sama tuan admin (beza bkn persamaan)   Thu Mar 19, 2009 4:13 pm

kalo gitu...
tunggu la sampai sy ada idea mo tulis pjg2, baru sy kumin... wekkk
Back to top Go down
View user profile
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Mo tanya sama tuan admin (beza bkn persamaan)   Thu Mar 19, 2009 4:48 pm

masalah dia bukan pendek atau pnjg bah halu Sad...
biar pendek jnji..post tu mcm ada mksd bha kenen Very Happy..
klu mcm icon tu x mksd lah kan Very Happy..tpi aku pun klu x idea pale
kompom lah icon jdi permainan pale

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: Mo tanya sama tuan admin (beza bkn persamaan)   Thu Mar 19, 2009 6:46 pm

«×Ðå®kWîTch×» wrote:
2 sedia ko tuan...

cuba ko kasi tau luk, pa beza peranan admin, super moderator, moderator, VIP, chatter & dll. king


(p/s : pink ) peace

p/s: sa tanya beza.. bkn mo tau persamaan @ maksud sa.. apa org2 ni ble buat. did u get me @



beza antara admin, super mod, mod, vip, chatter, ni cthnya admin.,paam2 la kan mengawal semua, tapi admin ni manusia jg,, x cukup tangan,x cukup idea, x dapat jaga ni porum setiap masa, mau buat semua keja, so kita wujudkan satu organisasi atau lagi senang kita bahagi2 kan tugas,, supaya kita dapat bekerjasama membangunkan porum ni, jadi ni la sebap wujudnya group2 super mod, mod, vip, chatter..

Super mod boleh mengawal semua topic,mod mengawal sesetengah topic mengikut kesesuaian dan kepakaran.. vip kira orang yang rajin post, kita boleh bagi dia tugas mengawal beberapa topic mengikut kepakaran. chatter hanya group biasa untuk geng2 chat, dan kita boleh wujudkan lagi banyak group mengikut kesesuaian...sebarang cadangan mengenai penambahan group sila kemukakan d ruangan cadangan untuk di pertimbangkan...

so topic close k.. asas

all all

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 27
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Mo tanya sama tuan admin (beza bkn persamaan)   Fri Mar 20, 2009 9:30 am

ako sebagai cleaner apa Sad
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: Mo tanya sama tuan admin (beza bkn persamaan)   Fri Mar 20, 2009 1:09 pm

majal ko nie, dush sda ku close bahagian ni.. toss ko clean la apa2 ko suka mengikut kesesuaian.. all

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Mo tanya sama tuan admin (beza bkn persamaan)   

Back to top Go down
 
Mo tanya sama tuan admin (beza bkn persamaan)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» new DN admin exam
» Kaichou Wa Maid-sama
» Crazy admin suggestions list.
» Maria-Sama Ga Miteru [MariMite]
» Admin & Moderator Team

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• MENU KOMUNITI •-)•–––– :: .:PERTANYAAN:.-
Jump to: