meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 Cara Nak Tau Sbb Anda Memilih Pasangan Anda

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Cara Nak Tau Sbb Anda Memilih Pasangan Anda   Fri Mar 13, 2009 1:53 pm

Beberapa hari lepas, ada seorang sahabat saya telah bertanya satu soalan psikologi yang saya kira sangat menarik. Ianya bukan sembarangan soalan kerana daripada jawapan yang diberikan, anda dapat mengetahui sebab mengapa seseorang itu memilih pasangan mereka.
Walaupun ia cuma ramalan psikologi, namun ada juga kebenarannya.
Nak tahu apa soalan tersebut? Baik, saya kongsikan dengan anda. Soalannya berbunyi begini.

Ada 5 perkara berlaku serentak.
1.Air mendidih kat dapur.
2.Air paip melimpah kat bilik air.
3.Bayi menangis.
4.Telefon berbunyi.
5. Ada orang ketuk pintu.

Kalau anda diberi pilihan, apakah perkara yang anda akan 'settle' kan terlebih dahulu?

Anda dikehendaki untuk susun perkara 1 ~ 5 tersebut mengikut kepentingan dan keutamaan yang anda fikirkan.
Semua perkara tersebut mestilah diselesaikan.
Susunlah ikut perkara yang anda rasa lebih penting untuk diselesaikan dahulu.

Bayangkan anda sedang mengalami keadaan seperti itu sekarang.

Fikirkan dan timbangkan, apakah perkara yang anda akan selesaikan mengikut keutamaan anda.

Fikir...
Fikir...
Fikir...
Fikir...
Fikir...

OK, dah habis fikir dan buat keputusan?
Nak tahu apakah fakta terselindung disebalik jawapan yang anda berikan?

Baik, mari kita semak jawapan anda...
apakah ciri/sifat/perkara yang anda utama dan pentingkan dalam memilih pasangan anda.


* Kalau anda memilih untuk menutup air medidih : menandakan anda mementingkan keselamatan dan kebolehan 'si dia' untuk membimbing anda.

* Kalau anda memilih untuk menutup pili air yang melimpah di bilik air : menandakan anda mementingkan kekayaan,wang ringgit dan harta.

* Kalau anda memilih untuk memujuk bayi yang menangis : menandakan anda mementingkan cinta dan kasih sayang.

* Kalau anda memilih untuk mengangkat telefon yang sedang berbunyi : menandakan anda mementingkan akhlak, budi bahasa dan perlakuan pasangan anda.

* Kalau anda memilih untuk membuka pintu : menandakan anda mementingkan rupa paras, fizikal luaran dan personaliti pasangan anda.


Haaa macammana dengan keputusan anda? Bagus? Anda boleh bertanya soalan ini kepada rakan-rakan anda untuk mengetahui apakah perkara-perkara yang mereka utamakan dalam memilih pasangan hidup.

Selamat Mencuba.

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
__yoyo__
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Female
Number of posts : 173
Age : 27
Location : depan lappy atas lantai
Reputation : 0
Points : 93
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Cara Nak Tau Sbb Anda Memilih Pasangan Anda   Sat Mar 14, 2009 8:33 am

erm klu aku mau tutup aIR mendidih dulu saad nnti kebakaran lg susah sfsd
Back to top Go down
View user profile http://ladyoyo.blogspot.com
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Cara Nak Tau Sbb Anda Memilih Pasangan Anda   Sat Mar 14, 2009 10:13 am

__yoyo__ wrote:
erm klu aku mau tutup aIR mendidih dulu saad nnti kebakaran lg susah sfsd

Kalau anda memilih untuk menutup air medidih : menandakan anda mementingkan keselamatan dan kebolehan 'si dia' untuk membimbing anda.

baik plak c yoyo ni Very Happy... pale
mementingkan keselamatan si dia Smile

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: Cara Nak Tau Sbb Anda Memilih Pasangan Anda   Tue Mar 17, 2009 3:38 pm

pancingan semata2 Smile miahahah Smile

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Cara Nak Tau Sbb Anda Memilih Pasangan Anda   Wed Mar 18, 2009 2:01 am

âdmïñ wrote:
pancingan semata2 Smile miahahah Smile

kompom la pancingan gulik..
aku taw jga tu gulik..

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: Cara Nak Tau Sbb Anda Memilih Pasangan Anda   Thu Mar 19, 2009 2:29 am

`0o0o0 pansingan ka nie.. gulik
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
lynn_
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 796
Age : 28
Location : sandakan
Job/hobbies : -
Reputation : 3
Points : 802
Registration date : 2009-04-01

PostSubject: Re: Cara Nak Tau Sbb Anda Memilih Pasangan Anda   Thu May 14, 2009 6:44 pm

sa lau sa.pujuk dlu baby tu nangis.....trus dukung p dapur.ks mati air mendidih... kiss
pastu ks mati air d blik mandi... pastu. jwp telipon skjap.surh dia tuggu.. mo buka pintu dlu.ada org ketuk...

baru smbung jwp telipon kunun..... pale
Back to top Go down
View user profile
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: Cara Nak Tau Sbb Anda Memilih Pasangan Anda   Thu May 14, 2009 6:59 pm

klu aku elephant aku p ttup air mndidih tu dlu elephant pstu pujuk baby elephant keselamatan kami berdua mat penting sbb tu la aku ttup air dlu Razz then ttup pili air, x baik mmbazir shin , pastu jwb tepon dan buka pintu farao farao
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
lynn_
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 796
Age : 28
Location : sandakan
Job/hobbies : -
Reputation : 3
Points : 802
Registration date : 2009-04-01

PostSubject: Re: Cara Nak Tau Sbb Anda Memilih Pasangan Anda   Thu May 14, 2009 7:38 pm

sa sa nda than dgr baby nangis bha.tu sbb sa dkung dlu tu baby... sa cian sa dgr dia ngis sa
Back to top Go down
View user profile
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: Cara Nak Tau Sbb Anda Memilih Pasangan Anda   Thu May 14, 2009 8:19 pm

lynn_ wrote:
sa sa nda than dgr baby nangis bha.tu sbb sa dkung dlu tu baby... sa cian sa dgr dia ngis sa


msti ko suka budak2 ni kan rabbit
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: Cara Nak Tau Sbb Anda Memilih Pasangan Anda   Wed May 20, 2009 6:11 pm

1st...ambi tu baby.....sambil dukung baby.. p dapur off tu api... pastu...p angkat tipon... masi sambil angkt baby....pastu...p buka pintu... cian tu urang mnunggu d pintu...suru tu urang msuk...kasi dia dukung tu baby geek pastu...sambil besakap d tipun tu..p off air....pastu p layan tu urang yg msuk td...msti tem tu uda abis besakap d tipun... scratch br minta maap ama tu tetamu...sb agak ada kesibukan d uma tu... geek n nda lupa jg... kasi la minum2 sirap ka...mkn biskut ka... geek asas naaa...selesai masalah... elephant

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥




Last edited by •°o.OM¯îkðñO.o°• on Wed May 20, 2009 6:18 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: Cara Nak Tau Sbb Anda Memilih Pasangan Anda   Wed May 20, 2009 6:17 pm

shock uik...ada pla mksud tu...nda tebaca ba...adeh.. fgsdg
sa basa yg d atas ja... geek
jd mksudnya:
1. mementingkan cinta dan kasih sayang.
2. mementingkan keselamatan dan kebolehan 'si dia' untuk membimbing anda.
3. mementingkan akhlak, budi bahasa dan perlakuan pasangan anda.
4. mementingkan rupa paras, fizikal luaran dan personaliti pasangan anda.
5. mementingkan kekayaan,wang ringgit dan harta.


scratch btul... ngam tu...paling first tu yg sa tingu kenen... elephant

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: Cara Nak Tau Sbb Anda Memilih Pasangan Anda   Mon Jun 22, 2009 6:41 pm

menyanyi
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
Sponsored content




PostSubject: Re: Cara Nak Tau Sbb Anda Memilih Pasangan Anda   Today at 7:57 pm

Back to top Go down
 
Cara Nak Tau Sbb Anda Memilih Pasangan Anda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» La otra cara del alma
» Jesus Christ Superstar
» Tamarindus - looking for large old examples
» Huge 30 year old bougainvillea
» Commands to invite players to a checkmate server

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• BORAK-BORAK •-)•–––– :: .:JOM BORAK:.-
Jump to: