meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 3 kali jak buat salah

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: 3 kali jak buat salah   Sun Mar 15, 2009 9:03 pm

Pada satu malam, ada pasangan yg agak berumur sedang makan malam dengan romantiknya bagi menyambut ulangtahun perkahwinan mereka yg ke 50 tahun.

Suaminya, seorang Tan Sri dan bekas ahli politik mula bercerita tentang nostalgia mereka suami isteri, sekian lama hidup bersama, suka duka, susah dan senang. Si suami memang menyanjung isterinnya, bernama Maria.

"Maria, selama kita kahwin ni, suka duka kita lalui, susah senang kita tempuh, abang amat menyanyang Maria, tapi ada satu perkara yg asyik bermain-main di benak abang ni dan abang selalu bertanya-tanya. Berterus-teranglah dgn abang pada malam ni, pernah tak Maria curang dgn abang selama ni?"

Maria agak terkedu sekejap dan merenung panjang muka suaminya itu, lalu berkata dengan penuh kekesalan, "Ya abang, Maria mengaku pernah curang dgn abang, tapi hanya 3 kali sahaja selama ni"

"3 kali?" Tan Sri tu agak terkejut, tapi tak la marah, dah tua dah dan memang berniat utk memaafkan isterinya,"Bagaimana boleh terjadi 3 kali tu Maria?"

Perlahan jer la isteri dia mula membuka lebaran cerita lama, "Abang ingatkan masa kita mula-mula kawin, terus beli rumah dan selang beberapa tahun, kita susah sangat masa tu hingga rumah kita hampir nak dirampas oleh bank"

"Ya, abang ingat peristiwa tu" jawab si suami. Si isteri menyambung cerita, "Abang pasti ingat yg pada satu petang tu Maria pergi jumpa pegawai bank tu dan esoknya, bank tu tak jadi rampas rumah kita, malah bagi tambahan pinjaman utk abang mulakan perniagaan.."

"Emmmm.. sukar buat abang menerima kenyataan ini, tapi abang maafkan maria kerana apa yg maria buat tu untuk masa depan kita jugak", kata si suami, " Kali ke 2 pulak?"

"Abang ingat tak, abang hampir menemui maut sebab ketumbuhan dalam otak pembedahan?" si isteri menyambung cerita "Ya, abang ingat" jawab si suami. "Kalau macam tu, abang pasti ingat yg Maria ada pergi jumpa doctor pakar tu dan esoknya, dia setuju buat pembedahan utk abang tanpa bayaran apa-apa pun.."

"Oh maria, walau perit hati ini mendengarkan, tapi abang tetap maafkan maria sebab apa yg maria buat tu untuk masa depan kita jugak dan kerana sayangkan abang jugak.. yang kali ke 3 macam mana pulak? ", kata si Tan Sri. Si isteri menundukkan mukanya dan menjawab penuh lemah, "Abang, ingat tak masa abang bertanding merebut kerusi bahagian dan abang perlukan 248 undi lagi...."

Tan Sri pengsan kat situ jugak...
Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Sun Mar 15, 2009 9:06 pm

`Huh.... Surprised
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Sun Mar 15, 2009 9:10 pm

deh gadai maruah ndak malu wekkk

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Sun Mar 15, 2009 9:10 pm

S3R4CURlYl4 wrote:
`Huh.... Surprised

kenapa Surprised ..
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
3ssor_y3okok
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 782
Age : 27
Location : kk
Job/hobbies : forum
Reputation : 7
Points : 517
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Sun Mar 15, 2009 9:16 pm

Quote :
"Abang, ingat tak masa abang bertanding merebut kerusi bahagian dan abang perlukan 248 undi lagi...."

geek masam sa paam seja nie ba...
Back to top Go down
View user profile
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Sun Mar 15, 2009 10:40 pm

MR.Sakai_Kerepot___ wrote:
S3R4CURlYl4 wrote:
`Huh.... Surprised

kenapa Surprised ..

`aku HUH.. ayat nie --> "Abang, ingat tak masa abang bertanding merebut kerusi bahagian dan abang perlukan 248 undi lagi...."


` Surprised Surprised
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Mon Mar 16, 2009 1:37 am

248 gulik..
ntah lah jdi bubur sdh kli gulik atau cucur pisang gulik..
ntah x taw gulik..

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Mon Mar 16, 2009 1:41 am

`248...
`bukan jumlah hasil penambahan 124 + 124= 248 ka tue... gulik
`mcm mana pulak 248 boleh jadi bubur @ cucur pisang nie... gulik
`waaaaaaaaaa.......... gulik
`its so0o0o0 amaijing.... gulik
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Mon Mar 16, 2009 1:57 am

aku rasa cara jalan ko salah lah sigu sera gulik..
bukan kah 124x2 =248 adalah jawapan yg btul gulik..
mmg akan jdi bubur gulik..walau bg2 sekali gulik

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
xn-XiaPhyQa-CeiKa
Airman First Class
Airman First Class


Female
Number of posts : 79
Age : 26
Location : JeSsELtOn
Reputation : 0
Points : 68
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Mon Mar 16, 2009 7:08 pm

itu bukan 3 kali sda tu all
Back to top Go down
View user profile http://miszc3ik4pisc3s.blogspot.com
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Mon Mar 16, 2009 7:49 pm

`e2 dua kali suda tu py.... gulik
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Wed Mar 18, 2009 1:48 am

owh ntah lah gulik..
salah kali tu gulik

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
__yoyo__
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Female
Number of posts : 173
Age : 27
Location : depan lappy atas lantai
Reputation : 0
Points : 93
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Wed Mar 18, 2009 6:26 pm

asas sempoi gilak bini atuk tu wrewr tp buat demi suami pun dak buli bah tu erwet
aku rasa laki dianak pengsan tu saad terus jmpa ajal kali dia tu sfsd
Back to top Go down
View user profile http://ladyoyo.blogspot.com
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Wed Mar 18, 2009 9:41 pm

__yoyo__ wrote:
asas sempoi gilak bini atuk tu wrewr tp buat demi suami pun dak buli bah tu erwet
aku rasa laki dianak pengsan tu saad terus jmpa ajal kali dia tu sfsd
`nah pye..
`nasihat yg baik tu...
`jan buat gitu ma bini..
`xda bole tu..
` all
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
__yoyo__
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Female
Number of posts : 173
Age : 27
Location : depan lappy atas lantai
Reputation : 0
Points : 93
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Sun Mar 22, 2009 1:04 pm

S3R4CURlYl4 wrote:
__yoyo__ wrote:
asas sempoi gilak bini atuk tu wrewr tp buat demi suami pun dak buli bah tu erwet
aku rasa laki dianak pengsan tu saad terus jmpa ajal kali dia tu sfsd
`nah pye..
`nasihat yg baik tu...
`jan buat gitu ma bini..
`xda bole tu..
` all



mengolo bini berkurban demi laki flower tp laki senang2 goyang kaki assas rock siot bini nya ni
Back to top Go down
View user profile http://ladyoyo.blogspot.com
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Thu Mar 26, 2009 6:36 am

__yoyo__ wrote:
S3R4CURlYl4 wrote:
__yoyo__ wrote:
asas sempoi gilak bini atuk tu wrewr tp buat demi suami pun dak buli bah tu erwet
aku rasa laki dianak pengsan tu saad terus jmpa ajal kali dia tu sfsd
`nah pye..
`nasihat yg baik tu...
`jan buat gitu ma bini..
`xda bole tu..
` all



mengolo bini berkurban demi laki flower tp laki senang2 goyang kaki assas rock siot bini nya ni


`sabar yoyo Twisted Evil
`nek unta luk kita... yoyo __ yoyo
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
Mr Satonaka Halu
First Lieutenant
First Lieutenant


Number of posts : 669
Reputation : 0
Points : 441
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Thu Mar 26, 2009 4:39 pm

erwet sy x smpt pl kumin ari tu d topik ni.. gulik
xpa.. tora dtg lg... gulik
adui... sadisnya... gulik

all

_________________

Back to top Go down
View user profile
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Sun Mar 29, 2009 1:11 am

apa crta tu gulik..
bru 3x bah bt salah kan gulik..
klu lebih dri 30x bru buli tempiling guna meja Pc gulik

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Tue Mar 31, 2009 2:07 am

`uiks.. gulik
`mo lebih 30kali ah.. gulik
`bagus ko ni pye di jadikan suami.. gulik
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
Mr Satonaka Halu
First Lieutenant
First Lieutenant


Number of posts : 669
Reputation : 0
Points : 441
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Tue Apr 07, 2009 7:49 pm

30 kali aaa paijune.. gulik
sandi.. sandi.. gulik

all

_________________

Back to top Go down
View user profile
__yoyo__
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Female
Number of posts : 173
Age : 27
Location : depan lappy atas lantai
Reputation : 0
Points : 93
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Wed Apr 08, 2009 12:02 pm

p_y_E.com wrote:
apa crta tu gulik..
bru 3x bah bt salah kan gulik..
klu lebih dri 30x bru buli tempiling guna meja Pc gulik


ok juga aa ko ni d buat laki rabbit klu setakat dua 3 kali curang ok jak ko ni kan??? albino bgus2 geek
Back to top Go down
View user profile http://ladyoyo.blogspot.com
peazabern
Master Sergeant
Master Sergeant


Female
Number of posts : 342
Age : 30
Location : sini² juga...
Job/hobbies : tiba² sa Suka Membaca...
Reputation : 6
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Wed Apr 08, 2009 2:13 pm

keke... @
sa rasa bini nya mabuk ni.....adei....
bule² dia sakap 3 kali jak al al
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/peazabern
peazabern
Master Sergeant
Master Sergeant


Female
Number of posts : 342
Age : 30
Location : sini² juga...
Job/hobbies : tiba² sa Suka Membaca...
Reputation : 6
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Wed Apr 08, 2009 2:25 pm

p_y_E.com wrote:
apa crta tu gulik..
bru 3x bah bt salah kan gulik..
klu lebih dri 30x bru buli tempiling guna meja Pc gulik

pye....bule tempiling sda tu 2 2
tym rebut kerusi 248 org...pastu sampull pegawai bank sampul lg doktor pakar...adei....brapa ratus sda tu...adei.... asasa asasa
tamfiling sapat tu macik....sapaaaaaat..... cat cat cat
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/peazabern
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Wed Apr 08, 2009 11:38 pm

hahahaa gulik..
aku ni pemaaf bah ni sebenarnya gulik..klu stakat 3x tu aku kasi burn g2 jak Smile..
tpi klu smpi 30x pndi2 lah fkr ar gulik..

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
lynn_
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 796
Age : 28
Location : sandakan
Job/hobbies : -
Reputation : 3
Points : 802
Registration date : 2009-04-01

PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Thu Apr 09, 2009 10:56 pm

kata si Tan Sri. Si isteri menundukkan mukanya dan menjawab penuh lemah, "Abang, ingat tak masa abang bertanding merebut kerusi bahagian dan abang perlukan 248 undi lagi...."


sh pa jgk tu nda sa paham......napa laki dia ttba jak pengsan.. al dush
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: 3 kali jak buat salah   Today at 10:25 pm

Back to top Go down
 
3 kali jak buat salah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Chinese privet in a new pot
» Peak of Prejudice
» Navaratri
» Puja to play Maa Kali
» Jodha Akbar--Written Update 17th Oct 2013

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• BORAK-BORAK •-)•–––– :: .:LAWAK:. :: .:CERITA2 LAWAK:.-
Jump to: