meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 Ehwan dgn 100 ekor ayam

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Sun Mar 15, 2009 9:15 pm

Pada suatu hari ada seorang lelaki kaya ingin mengadakan
kenduri untuk anaknya. Untuk itu dia ke bandar untuk membeli ayam di kedai Pak Romee.

Lelaki kaya: "Saya ingin memesan 100 ekor ayam untuk esok, ini alamat saya
(seraya memberikan kadnya)." Pak Romee: "Baik tuan,saya akan suruh anak buah saya
untuk menghantarkannya ke rumah tuan." Selepas itu, Pak Romee memanggil anak
buahnya yang bernama Ehwan Afendi dan memberikan arahan...

Pak Romee: "Wan, tolong hantar 100 ekor ayam esok ke alamat ini (sambil memberikan
kad lelaki kaya tadi)."

Ehwan : "hantar ayam? Beres Tuan !"

Esoknya dengan menunggang motor si Ehwan pergi menghantar100
ekor ayam tersebut. 50 ekor diletakkan di sebelah kanan dan 50 ekor
lagi diletakkan di sebelah kiri. Akan tetapi malangnya, di tengah perjalanan
dia terjatuh dari motornya..., ayam-ayam yang dia bawa langsung terlepas
dan lari bertempiaran. Orang ramai datang untuk mengetahui keadaan si
Ehwan. Tetapi si Ehwan tidak apa2 malah ketawa terbahak-bahak. Seseorang
diantara meraka datang bertanya, mungkin dia merasa khuatir kerana melihat
si Ehwan ketawa ...

Orang yg bertanya : "Bang, abang tak apa-apa kan... ? Kepalanya tak
sakit kan?"

Ehwan : "Ha... ha... ha... !"

Orang yang bertanya : "Bang, kenapa bang ?"

Ehwan: "Ha... ha... ha..., dasar ayam-ayam bodoh, mereka
nak lari ke mana? alamatnya kan ada pada aku... Hua.. ha.. ha.. ha....."
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Sun Mar 15, 2009 9:39 pm

c ehwan yg bodo gulik..
hahahaha gulik.
sot punya crta gulik..

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Sun Mar 15, 2009 10:37 pm

`gulik gulik
`bijak bijak..
`di mana kunun mok carik pekerja cikay mcm c ehwan nie...
`gulik gulik
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Sun Mar 15, 2009 11:36 pm

sera gulik..
ko mau cari pekrja g2 kah gulik..
wakakaka gulik..
Quote :
Ehwan: "Ha... ha... ha..., dasar ayam-ayam bodoh, mereka
nak lari ke mana? alamatnya kan ada pada aku... Hua.. ha.. ha.. ha.....
x tercapai kat akal ku gulik

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Mon Mar 16, 2009 12:09 am

`hampir hampir lagi..
`tapi...
`tak tecapai niat ku ke ati...
`gulik gulik
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Mon Mar 16, 2009 12:25 am

owh ayam2 gulik kesian kmu merempat x alamat gulik..
sepa suruh kmu lari2 gulik..

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Mon Mar 16, 2009 1:01 am

`ayam berempat... Surprised
`sapa kan... Surprised
`yg aku tau... gulik
`BUKAN AKU AH.. gulik
`AKU XTERLIBAT TUE... gulik
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Mon Mar 16, 2009 1:05 am

bukan ako jga gulik..
mgkn c ehwan c rose c halu n c sakai kli gulik..
aku x taw gulik..
aKu mmg x taw gulik..

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Mon Mar 16, 2009 12:34 pm

bukan aku eh gulik
aku cuma tukang cerita kerana time tu aku ada di sana gulik
yg pasti aku bukan ayam2 tue gulik
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Mon Mar 16, 2009 12:52 pm

MR.Sakai_Kerepot___ wrote:
bukan aku eh gulik
aku cuma tukang cerita kerana time tu aku ada di sana gulik
yg pasti aku bukan ayam2 tue gulik

owh bagaimana ko ada di situ gulik..
sedang kan pada masa itu ko ada di cc gulik..
di situ lah tmpt ko pada masa itu gulik..
di saat tertentU di waktu itu jga gulik..
itu bukan ka ko itu gulik_..

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Mon Mar 16, 2009 1:16 pm

p_y_E.com wrote:
MR.Sakai_Kerepot___ wrote:
bukan aku eh gulik
aku cuma tukang cerita kerana time tu aku ada di sana gulik
yg pasti aku bukan ayam2 tue gulik

owh bagaimana ko ada di situ gulik..
sedang kan pada masa itu ko ada di cc gulik..
di situ lah tmpt ko pada masa itu gulik..
di saat tertentU di waktu itu jga gulik..
itu bukan ka ko itu gulik_..

time tu aku cuti.. public holiday:))gulik
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Mon Mar 16, 2009 2:30 pm

MR.Sakai_Kerepot___ wrote:
p_y_E.com wrote:
MR.Sakai_Kerepot___ wrote:
bukan aku eh gulik
aku cuma tukang cerita kerana time tu aku ada di sana gulik
yg pasti aku bukan ayam2 tue gulik

owh bagaimana ko ada di situ gulik..
sedang kan pada masa itu ko ada di cc gulik..
di situ lah tmpt ko pada masa itu gulik..
di saat tertentU di waktu itu jga gulik..
itu bukan ka ko itu gulik_..

time tu aku cuti.. public holiday:))gulik

owh rupanya pada waktu itu ko ada lah pak romee gulik..

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Mon Mar 16, 2009 4:48 pm

p_y_E.com wrote:
MR.Sakai_Kerepot___ wrote:
p_y_E.com wrote:
MR.Sakai_Kerepot___ wrote:
bukan aku eh gulik
aku cuma tukang cerita kerana time tu aku ada di sana gulik
yg pasti aku bukan ayam2 tue gulik

owh bagaimana ko ada di situ gulik..
sedang kan pada masa itu ko ada di cc gulik..
di situ lah tmpt ko pada masa itu gulik..
di saat tertentU di waktu itu jga gulik..
itu bukan ka ko itu gulik_..

time tu aku cuti.. public holiday:))gulik

owh rupanya pada waktu itu ko ada lah pak romee gulik..

tu pun bukang ako.. clown
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Mon Mar 16, 2009 6:15 pm

MR.Sakai_Kerepot___ wrote:
p_y_E.com wrote:
MR.Sakai_Kerepot___ wrote:
p_y_E.com wrote:
MR.Sakai_Kerepot___ wrote:
bukan aku eh gulik
aku cuma tukang cerita kerana time tu aku ada di sana gulik
yg pasti aku bukan ayam2 tue gulik

owh bagaimana ko ada di situ gulik..
sedang kan pada masa itu ko ada di cc gulik..
di situ lah tmpt ko pada masa itu gulik..
di saat tertentU di waktu itu jga gulik..
itu bukan ka ko itu gulik_..

time tu aku cuti.. public holiday:))gulik

owh rupanya pada waktu itu ko ada lah pak romee gulik..

tu pun bukang ako.. clown

owh adakah pada waktu itu ko adalah org yg bertanya gulik

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Tue Mar 17, 2009 12:01 am

`0o0o0o si ceng rupanya si pak romeo.... gulik
`ngaku ja la ba ceng... gulik
`xjg kami sitau pulish... gulik
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Tue Mar 17, 2009 3:28 am

cheng ngaku jak bah cheng gulik..
kmi ndak kestaw pulish ni gulik.

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Tue Mar 17, 2009 7:21 pm

bukang ako :-w
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Wed Mar 18, 2009 1:41 am

anda pasti itu bukan kmu kah cheng gulik..
jgn smpi kmo keluarkan isu ayam gulik..
jadi kan ayam sebagai bukti gulik..
baik ko mnyerah sblm pak romee marah gulik

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Wed Mar 18, 2009 11:10 pm

`ceng... gulik
`menyerah jak la ba ceng.. gulik
`napa lagi mok type sana bukan ako... gulik
`kena libas ko tu nnt ole pak romeo guna kursi... gulik
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Thu Mar 19, 2009 5:07 am

pak romeo kompom jga cari ko tu gulik..
sepa suruh ko kasi lepas tu ayam gulik

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
Mr Satonaka Halu
First Lieutenant
First Lieutenant


Number of posts : 669
Reputation : 0
Points : 441
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Fri Mar 20, 2009 7:32 pm

pale ataupun c cheng yg mo beli ayam2 tu? gulik
Back to top Go down
View user profile
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Sun Mar 22, 2009 12:34 am

`tp lang nya pye.. gulik
`alamat ada sama dia kan... gulik
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
__yoyo__
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Female
Number of posts : 173
Age : 27
Location : depan lappy atas lantai
Reputation : 0
Points : 93
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Sun Mar 22, 2009 11:37 am

Quote :
Orang yg bertanya : "Bang, abang tak apa-apa kan... ? Kepalanya tak
sakit kan?"

Ehwan : "Ha... ha... ha... !"

Orang yang bertanya : "Bang, kenapa bang ?"

Ehwan: "Ha... ha... ha..., dasar ayam-ayam bodoh, mereka
nak lari ke mana? alamatnya kan ada pada aku... Hua.. ha.. ha.. ha....."

wrewr geek geek geek geek geek
lawak tahap padang pasir la dia ni geek memang dasar ayam juga dorunk tu geek jln2 jak teda arah geek
Back to top Go down
View user profile http://ladyoyo.blogspot.com
Mr Satonaka Halu
First Lieutenant
First Lieutenant


Number of posts : 669
Reputation : 0
Points : 441
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Mon Mar 23, 2009 6:56 pm

sdh namanya ayam kan... gulik

all

_________________

Back to top Go down
View user profile
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Tue Mar 24, 2009 9:50 am

S3R4CURlYl4 wrote:
`tp lang nya pye.. gulik
`alamat ada sama dia kan... gulik

erm iya gulik..
tpi c rose pun taw kli tu kan gulik...

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Ehwan dgn 100 ekor ayam   Today at 7:49 pm

Back to top Go down
 
Ehwan dgn 100 ekor ayam
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• BORAK-BORAK •-)•–––– :: .:LAWAK:. :: .:CERITA2 LAWAK:.-
Jump to: