meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 Kancil L900 Turbo.

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
~kancil.coders~
Administrators
Administrators


Male
Number of posts : 366
Age : 37
Location : Sabah 5*
Job/hobbies : scuba dive,internet surf,travelling,drag race.
Reputation : 23
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Kancil L900 Turbo.   Thu May 21, 2009 11:25 am

lynn_ wrote:
sunny laju jgk ka keta mr bean ni arr.............. albino assas ooops

cukup2 makan ajee lynn..tp setakat ni ok lah Smile bagus
Back to top Go down
View user profile
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: Kancil L900 Turbo.   Thu May 21, 2009 4:10 pm

~kancil.coders~ wrote:
•°o.OM¯îkðñO.o°• wrote:
santik tu mr.bean... geek
d mana ko minta lakat tu? elephant adad

sana kadai kalita lah mana lagi ...


bom mimang la kadai kalita... aDehhh... santa ooops
geek geek geek geek geek geek geek
flower flower flower

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
lynn_
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 796
Age : 28
Location : sandakan
Job/hobbies : -
Reputation : 3
Points : 802
Registration date : 2009-04-01

PostSubject: Re: Kancil L900 Turbo.   Thu May 21, 2009 7:09 pm

~kancil.coders~ wrote:
lynn_ wrote:
sunny laju jgk ka keta mr bean ni arr.............. albino assas ooops

cukup2 makan ajee lynn..tp setakat ni ok lah Smile bagus


ok la tu..... assas assas .....pandu keta perlahan......jgn laju2 kenen........... assas asas
Back to top Go down
View user profile
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Kancil L900 Turbo.   Fri May 22, 2009 8:41 am

~kancil.coders~ wrote:
p_y_E.com wrote:
x cun tu klu g2 Smile
klu pasang pastu berterabur susah lagi Smile
baik klu gearbox L5 terus L5 jak la Very Happy

ya pye tu yg sepatutnya klu L5 guna L5 ajee lah..klu L2s guna L2s ajee lah Very Happy

kancil aku dgr crta L2 klu full modified lagi laju dri L5 btul kah Idea
ada test bwa L2 ari tu tpi mcm sama jak mcm L5 Smile

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: Kancil L900 Turbo.   Mon May 25, 2009 11:35 pm

~kancil.coders~ wrote:
This is my beloved car enjin dia dah tukar L900 kenari punya tp masuk kat kancil..Bodykit pula full Daihatsu L200s punya so that is. asas albino


proses penukaran enjin brapa kos bro? asas
lagi satu kalau p jpj brpa lg mo byr urus tukar enjin?
bumper kancil baru ada ka bro? yg murah & smart.... pok murah bro.. hehehehe pale
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
~kancil.coders~
Administrators
Administrators


Male
Number of posts : 366
Age : 37
Location : Sabah 5*
Job/hobbies : scuba dive,internet surf,travelling,drag race.
Reputation : 23
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Kancil L900 Turbo.   Tue May 26, 2009 10:44 am

p_y_E.com wrote:
kancil aku dgr crta L2 klu full modified lagi laju dri L5 btul kah Idea
ada test bwa L2 ari tu tpi mcm sama jak mcm L5 Smile

Ya memang betul pye L2s klu full modified memang lagi laju dari L5..tp bnyk benda nak tukar dan upgrade..sedangkan L2s hanya 12 valve dan L5 16 valve so sebenarnya L5 ada kelebihan sedikit dari L2s dari segi starting.

So L2 yg ko bawa hari tu sebenarnya adalah standard aje belum full modified lagi ass farao jocolor
Back to top Go down
View user profile
~kancil.coders~
Administrators
Administrators


Male
Number of posts : 366
Age : 37
Location : Sabah 5*
Job/hobbies : scuba dive,internet surf,travelling,drag race.
Reputation : 23
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Kancil L900 Turbo.   Tue May 26, 2009 10:56 am

p3nd3tagiLa wrote:
proses penukaran enjin brapa kos bro? asas
lagi satu kalau p jpj brpa lg mo byr urus tukar enjin?
bumper kancil baru ada ka bro? yg murah & smart.... pok murah bro.. hehehehe pale

bro p3nd3ta klu nak beli enjin aje sy syorkan ko beli HALFCUT terus so kos dia RM4,000 tp belum masuk upah nak masuk enjin hehehehe ... tp klu bajet kureng just beli enjn kosong aje RM3,000.

so klu nak reg enjin(tukar enjin) kat jpj kos dia dalam RM300 tapi pastikan segala dokumen lengkap baru dapat reg.

bumper kancil stadard(kancil baru) tu yg ko mau ke bro?
Back to top Go down
View user profile
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: Kancil L900 Turbo.   Tue May 26, 2009 8:07 pm

Owh... Camtu pulak Bro.... sasa tapi mo byk duit nih baru dapat buat kancil aku sasa
Tunggu aku kana numbur baru la kali bro pale pale pale
skrg kancil aku masi standard lagi bah... bumper yg aku maksudkan tu yg sporty & nmpk lower than standard... aku ada jumpa d pnampang baru tapi kos dgn cat dlm 6rts lbh... mahal tul sa
enjin2 ni mnt juga aku tapi nda kuat mkn myk ka bro klau tukar enjin yg lagi power???
lagi 1 kos servis pla besa brpa?
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
~kancil.coders~
Administrators
Administrators


Male
Number of posts : 366
Age : 37
Location : Sabah 5*
Job/hobbies : scuba dive,internet surf,travelling,drag race.
Reputation : 23
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Kancil L900 Turbo.   Tue May 26, 2009 10:17 pm

p3nd3tagiLa wrote:
Owh... Camtu pulak Bro.... sasa tapi mo byk duit nih baru dapat buat kancil aku sasa
Tunggu aku kana numbur baru la kali bro pale pale pale
skrg kancil aku masi standard lagi bah... bumper yg aku maksudkan tu yg sporty & nmpk lower than standard... aku ada jumpa d pnampang baru tapi kos dgn cat dlm 6rts lbh... mahal tul sa
enjin2 ni mnt juga aku tapi nda kuat mkn myk ka bro klau tukar enjin yg lagi power???
lagi 1 kos servis pla besa brpa?

hehehe..pelan2 bah ging ada rezeki nanti bru ko tukar tu enjin bagus owh mahal juga tu bumper klu sini ko beli sampul dgn kos cat bru RM400 Smile besalah ging klu tukar tu enjin memang makan minyak..pa lagi klu boost turbo masuk terus turun 1 garis tu meter minyak Smile Wink so bg yg sudah minat mcm sy perkara tu bukan jadi penghalang Very Happy Razz yg penting puas Cool Cool dari segi kos plak RM300 sekali servis coz sy ni mengutamakan minyak enjin yg berkualiti seperti SEMI SYNTHETIC 5-30W khas tuk enjin turbo bagus begitu juga dgn minyak gearbox sy guna yg berkualiti punya khas tuk DAIHATSU bagus bagus tp itu belum masuk benda2 lain lagi yg nak ditukar klu ada masalah ok ging asas sasa all
Back to top Go down
View user profile
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: Kancil L900 Turbo.   Tue May 26, 2009 10:24 pm

owh....... asas yg dalaman pulak bro ada pic nya ka? mo tgk2 bro... hehehehee
sound system pla guna apa bro?
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
~kancil.coders~
Administrators
Administrators


Male
Number of posts : 366
Age : 37
Location : Sabah 5*
Job/hobbies : scuba dive,internet surf,travelling,drag race.
Reputation : 23
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Kancil L900 Turbo.   Tue May 26, 2009 10:43 pm

p3nd3tagiLa wrote:
owh....... asas yg dalaman pulak bro ada pic nya ka? mo tgk2 bro... hehehehee
sound system pla guna apa bro?

hahaha..dlm sy semuanya guna L2s ajee ada masa sy akan upload kat sini yee ging asas sound system sy cuma guna JVC, woofer KICKER,Mid KICKER dan amp MONOBLOK 4 CHANEL asas asas
Back to top Go down
View user profile
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: Kancil L900 Turbo.   Tue May 26, 2009 10:54 pm

fuyoohhh...... cheers
msti bribu2 lemon suda trbang p krita kan bro.... jocolor
aku pn klau ikut hati mmg mo modify bro tapi buat msa ni kja pun just kontrak jak dgn gov...
klau tetap bpencen baru sng hati bli2... buat masa ni mo kumpul2 dulu.... mnatau nda kna smbg kontrak...ssh bro....
sa
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
~kancil.coders~
Administrators
Administrators


Male
Number of posts : 366
Age : 37
Location : Sabah 5*
Job/hobbies : scuba dive,internet surf,travelling,drag race.
Reputation : 23
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Kancil L900 Turbo.   Tue May 26, 2009 11:40 pm

p3nd3tagiLa wrote:
fuyoohhh...... cheers
msti bribu2 lemon suda trbang p krita kan bro.... jocolor
aku pn klau ikut hati mmg mo modify bro tapi buat msa ni kja pun just kontrak jak dgn gov...
klau tetap bpencen baru sng hati bli2... buat masa ni mo kumpul2 dulu.... mnatau nda kna smbg kontrak...ssh bro....
sa

TQ2 ging mcm tu lah ceritanya duit bnyk labur p kalita nanti klu sy bg tau berapa kos yg habis mesti ko x percaya sa tp biarlah tu dah jadi minat sy ni pun dah slowdown skit coz ekonomi meleset sa pelan2 lah bro klu nak modified kereta tu coz benda ni bukan murah semuanya..silap2 boleh beli 1 biji kereta baru.

p/s harap2 kontrak ko kena sambung kat gov p3nd3tagiLa :doa:
Back to top Go down
View user profile
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: Kancil L900 Turbo.   Wed May 27, 2009 5:43 pm

biar brapa pun aku pcya tu bro asas dulu aku ada van nissan vannette
aku buat luaran cat baru 2k @ lpstu sound system woofer 350watt aku gna 2....
pwer amp alpine...player ntah apa tu dari japan yg sikit jak siaran radio nya... lps tu nda puas hati musim orang guna cd suda aku p bli sony X-plode... malalang nda berbau baru 3bulan aku bli player tu dah kna curik dengan van aku skali sa sa sa
kira beribu2 juga la bro yg terbang sa sa sa
tu la ada rasa mcm jera buat brabis kreta last2 kna curi... sa
tu yg kancil aku dari 2007 smpai skrg masi standard lagi bro sa sa sa
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Kancil L900 Turbo.   Today at 5:16 am

Back to top Go down
 
Kancil L900 Turbo.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» turbo in a box :)
» FOR SALE: Just another turbo buick powered b-body
» level 10 fiend turbo
» Destiny End Dragoon Turbo
» Dark Magician Turbo September 2013

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• BORAK-BORAK •-)•–––– :: .:AUTOMOTIF:.-
Jump to: