meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 hiporkit vs ikhlas

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: hiporkit vs ikhlas   Fri Apr 10, 2009 6:49 pm

Bayangkan benda ini berlaku pada anda..... Suatu hari pada masa Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah...
tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesin gun... lalu salah seorang lelaki tu bertempik " "Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"

Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk
menyelamatkan diri.... daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 50 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk Pak Iman tu... Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata: "Ok Pak Iman, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Iman mulakan sembahyang Jumaat".... Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah....

Macammana.. adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas. selain terhibur anda fikirlahlah...

" Lawak kan , dari 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya 50 yg betul-betul beriman... "

" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya membawa mesin-gun.. dia tak kata pun nak bunuh.. tapi generasi skrang.. amat lemah.. baru kena ugut terus lari lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang jumaat
lagi..."

"Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja.. tu pun bila time sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org kampung.. ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya..."

"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dalam al Quran"

"Lawak kan , berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia"

"Lawakkan, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend berejam-rejam tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai.. tak cukup masa..

Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau blog atau email yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama.


p/s : ada jga aku terasa sikit2 ni tpi aku ada jga post sikit2 p section agama ehehe..
kira half lah tu kan..buli kah tu..


ar kmu sana jgn pura2 x taw gulik..
sini aku lastik telinga kmu klu ndak ngaku...Very Happy

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Fri Apr 10, 2009 7:00 pm

ades... mcm aku pn terasa jg cikit2 nie..tapi siapalah kita ni..insa biasa yg adakalanya leka ooops huheuehueheu ass

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Fri Apr 10, 2009 7:29 pm

sairul asas itu lah nobody is perfect bha kan..
yg durang tu lagi teruk gulik..
siapa kah mereka itu Smile..
sndiri mo ingat Very Happy

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Fri Apr 10, 2009 8:10 pm

ya nobody is perpeK Smile sekurang2 kita ada keinsafan Smile n berusaha buat yg terbaik betulkan kesilapan..tak g2 paijun Smile

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
.-.einz.-.
Airman
Airman


Female
Number of posts : 40
Age : 31
Location : K.p
Job/hobbies : hacking
Reputation : 0
Points : 48
Registration date : 2009-04-10

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Fri Apr 10, 2009 8:25 pm

santa adesss..bru mo naip sesi luahkan perasaan..rupanya kena komen crita d atas... sa
Back to top Go down
View user profile
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Fri Apr 10, 2009 8:30 pm

erm tu lah gulik
sekurang2nya kita sedar bah yg kita ni kurang perfect Very Happy..
biar pun ada masa kita perfect Very Happy..
einz jgn ko meluah di sini Smile

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
.-.einz.-.
Airman
Airman


Female
Number of posts : 40
Age : 31
Location : K.p
Job/hobbies : hacking
Reputation : 0
Points : 48
Registration date : 2009-04-10

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Fri Apr 10, 2009 8:53 pm

asas luah d mana la..luah lam inbox hp mu ble ka? mengolo miahahahah..
Back to top Go down
View user profile
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Fri Apr 10, 2009 9:12 pm

kalau mau luah..buka section baru d jom borak Twisted Evil jgn c lama Smile kami sbg member,setia meneliti luahan itu Smile

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Fri Apr 10, 2009 11:30 pm

ein gulik..
ya btul!!..luah dalam inbox hp aku..gulik..
lai2 sini bgi no tel gulik..
kita luah sma2 pale
klu ko meluah di sini bida gulik..
ndak semat gulik..
opss..!!! all back to the topic.. wuakakakaaki

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
.-.einz.-.
Airman
Airman


Female
Number of posts : 40
Age : 31
Location : K.p
Job/hobbies : hacking
Reputation : 0
Points : 48
Registration date : 2009-04-10

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Sat Apr 11, 2009 11:11 am

all all ikon menghalau kaini... all

all apa2pun..manusia mmg hipokrit..siapa pun anda..anda tetap hipokrit..kuang,kuang,kuang... aall

geek geek geek
Back to top Go down
View user profile
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Sat Apr 11, 2009 1:08 pm

einz gulik..kompom lah tu gulik...
manusia manax hipokrit..
kestaw luk Idea siapa gulik

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Sun Apr 12, 2009 4:24 pm

manusia yang buat kongkrit tegolong dalam hipokrit ka korek
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Sun Apr 12, 2009 5:35 pm

MR.Sakai_Kerepot___ wrote:
manusia yang buat kongkrit tegolong dalam hipokrit ka korek

ada dlm senarai jga tu gulik..
aku rasa mereka2 jga tu gulik..

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Wed Apr 15, 2009 7:14 pm

`erk.. Surprised
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Wed Apr 15, 2009 10:58 pm

sera Very Happy bah menaip plz Very Happy..

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
S3R4CURlYl4
Captain
Captain


Female
Number of posts : 899
Age : 35
Location : any where but no where
Job/hobbies : YM'Mer
Reputation : 0
Points : 382
Registration date : 2009-03-09

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Fri Apr 17, 2009 12:47 am

p_y_E.com wrote:
sera Very Happy bah menaip plz Very Happy..

`menep la ba nie... gulik
`jom menep sebelah menyebelah.. gulik
`tengok sapa lebi hipokrit n ikhlas... gulik
Back to top Go down
View user profile http://duniatakseindahsyurga.blogspot.com/
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Sat May 23, 2009 4:38 am

Quote :
Macammana.. adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas. selain terhibur anda fikirlahlah...

terus terang rabbit aku x rasa lawak pun fgsdg rasa neves ja elephant
asas ass
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Mon Jun 01, 2009 10:43 pm

paning suda sa sma serita kmu bah... pale
mmg teda perpek kan elol... pale
sma la kita smua bah pale
perpek-perpek kita,ada lagi yang lebih perpek kan pale
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Tue Jun 09, 2009 6:02 pm

asas ada ka mnusia perfect d dunia ni?
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Tue Jun 09, 2009 9:15 pm

tidak lady nini... tapi yang pastinya seperpek2 seseorang tu,ada lg yg lebih perpek.....
:doa:
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Tue Jun 09, 2009 9:19 pm

p3nd3tagiLa wrote:
tidak lady nini... tapi yang pastinya seperpek2 seseorang tu,ada lg yg lebih perpek.....
:doa:

pale ko ckp perpek2 pale aku teringat nacik paprik sa mau mamam nacik paprik menyanyi
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Tue Jun 09, 2009 10:11 pm

paprik? rabbit mari la kita cari paprik pale
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
3ssor_y3okok
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 782
Age : 27
Location : kk
Job/hobbies : forum
Reputation : 7
Points : 517
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Tue Jun 09, 2009 10:17 pm

kamu ingat lawak ka tu artikel di atas???
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: hiporkit vs ikhlas   Today at 10:23 pm

Back to top Go down
 
hiporkit vs ikhlas
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• BORAK-BORAK •-)•–––– :: .:LAWAK:. :: .:CERITA2 LAWAK:.-
Jump to: