meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 UNSUR BABI DALAM UBAT JANTUNG

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: UNSUR BABI DALAM UBAT JANTUNG   Fri Apr 10, 2009 7:04 pm



UBAT mengandungi porcine walaupun berkesan melegakan saluran darah pesakit jantung yang tersumbat, hakikatnya ia diperbuat daripada unsur babi. - Gambar hiasan

KUALA LUMPUR - Pesakit jantung dalam kalangan orang Islam dilanda dilema apabila dua jenis ubat yang dianggap paling mujarab dan popular bagi rawatan mencairkan darah saluran tersumbat mengandungi porcine atau unsur babi.

Kedua-dua ubat cecair itu telah digunakan secara meluas dan lazimnya disuntik serta-merta ke atas mangsa kes serangan jantung.

Bagaimanapun, pesakit beragama Islam mempunyai pilihan untuk menggunakan sejenis ubat yang disuntik ke pembuluh darah, cuma ia kurang berkesan serta ada kesan sampingan.

Menurut Pakar Perunding Kardiologi Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), Prof. Dr. Haizal Haron Kamar, beliau akan memaklumkan terlebih dahulu kepada pesakit terutama yang beragama Islam mengenai pengunaan dua ubat tersebut.

Sumber: Kosmo

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
pencuri_GULA
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Male
Number of posts : 155
Age : 29
Location : borneo tengah
Job/hobbies : mencuri gula lor
Reputation : 3
Points : 158
Registration date : 2009-05-19

PostSubject: Re: UNSUR BABI DALAM UBAT JANTUNG   Tue May 19, 2009 1:57 am

tak apa
.....kalau untuk kebaikan
..........dah itu pilihan terakhir
..............tapi kalau ada pilihan lain..tak leh lor
...................kan bagus..kalu gula jadi ubatnya
.........................senang di cari bah
................................ asas
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: UNSUR BABI DALAM UBAT JANTUNG   Tue Jun 02, 2009 10:43 pm

baik aku mati dari guna ubat tu :doa:
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: UNSUR BABI DALAM UBAT JANTUNG   Wed Jun 03, 2009 10:22 am

kalau darurat mayB bolelah.. klu masi ada alternatif x boleh lah... :...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: UNSUR BABI DALAM UBAT JANTUNG   Wed Jun 03, 2009 1:03 pm

pig affraid

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: UNSUR BABI DALAM UBAT JANTUNG   Wed Jun 03, 2009 9:54 pm

my•aka•elol@orang.net wrote:
kalau darurat mayB bolelah.. klu masi ada alternatif x boleh lah... :...

dimana ada kemahuang,d situ ada jalang kang bro pale
mmg kebanyakan bnda yg d gunakan time pembedahan tu ada unsur2 haiwan.. pale
sebabtu klau kna bedah dalaman tu nda pyh bukak pun tu jahitan ndak pa sbb dorang guna benang dari usus sapi pale
aku taw pon sbb time aku bsunat dlu pon kana jait guna usus sapi pale
mintak maap luk ar sma yg len2.bkn bmksud utk perkauman tapi untuk info kang kang kang :doa:
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: UNSUR BABI DALAM UBAT JANTUNG   Tue Jun 09, 2009 9:22 pm

my•aka•elol@orang.net wrote:
kalau darurat mayB bolelah.. klu masi ada alternatif x boleh lah... :...


asas ya betul tu...
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
Sponsored content




PostSubject: Re: UNSUR BABI DALAM UBAT JANTUNG   Today at 8:48 am

Back to top Go down
 
UNSUR BABI DALAM UBAT JANTUNG
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» GURU LIED TO MEGHA
» SHILPA ANAND OR MANASI PAREKH TO REPLACE SHRADDHA IN MERI BHABHI
» Meri Bhabhi - Written Update - 12 April 2014 - Last episode
» Jodha Akbar Written Update26Sep14 "Ruku, the scheming mother"
» Finished and available: Sulawesi babirusa + Lowland anoa 1:16 scale

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• BORAK-BORAK •-)•–––– :: .:ISU-ISU SEMASA:.-
Jump to: