meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 awasi pengasuh anak anda..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: awasi pengasuh anak anda..   Wed Apr 15, 2009 1:13 pm

Kisah yang aku forwardkan ni, tak der kena mengena ngan aku...cuma sebagai
iktibar untuk kita semua...

kena berhati2 la bila ader yang pernah mengalami pengalaman begini........


> Assalamualaikum kawan2.

Aku cuma nak ucapkan terima kasih kepada semua kawan2 yg tak putus2 sms aku hari tu, korang memang best! Sekurang2nya sedih aku terubat juga, walaupun anak aku tetap pergi sana. Tarikh anak aku meninggal 23 Feb 2009 akan takkan aku lupakan. Anak baru 4 bulan beb...

Saja nak beri peringatan kpd kawan2 semua. SAYANGI ANAK-ANAK KORANG!!!!

tolonglah... Adatlah budak2, nakal dan degil tu normal. Tak normal kalau dia tak nakal. Nak ngajar biarlah bertempat, bukan balun semacam.

Ingat,

ajal maut tak siapa tau. Mana tau elok lepas korang balun budak tu, dia terus jatuh tangga ke, jatuh longkang ke sampai dia meninggal, kita mak bapak jugak yang meraung sbb dia pergi tgh2 kita marah.

Kalau hantar anak ke pengasuh/nursery, jgn percaya 100% yang anak korang akan dijaga dengan baik. Periksa latar belakang org yg jaga anak kita tu.

Ada sesetengah nursery guna buai lektrik, itu bahaya. Kenalan aku kt sarawak, anak dia tgh fight dgn maut sbb otak bengkak dek kerana buaian di nursery tu buai lektrik, dah di set supaya mengenjut tak berenti.

Penyudahnya tekanan pada otak sbb enjut berterusan. Baby tu mungkin lumpuh, mungkin buta, atau pekak, atau semua sekali. Member aku ni pun skrg meraung tak renti2. Umur anak dia sama macam arwah anak aku, 4 bulan. Aku minta korang cek kt mana hidung anak korang tiap kali tidur.

Anak aku meninggal sebab lemas hidung tertekup tilam di rumah pengasuh. Rasa dunia ni gelap gilerr. Tak dpt aku bayang betapa seksanya dia masa dia tercungap2 tak boleh bernafas, dibiarkan nangis sampai terputus nyawa!!!

Sedih sebab pengasuh anak aku buat tak tau masa dia menangis, buat remeh je. Pagi sblm hantar anak aku dia ok, petang dah jadi jenazah.

Umur 31 dah mandikan jenazah anak, sembahyangkan jenazah anak, masukkan anak sendiri dalam liang kubur!!!!! Tak tergambar hancurnya hati aku. Aku tak pernah sangka ini akan akan jadi.

Pesan aku pada korang, jangan ingat anak kecik yg nangis sikit2 tu perkara remeh. Nangis je pegi tengok. Nangis je pegilah tengok!!!!!! Takut korang tak sempat tengok dia hidup dah!!

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
lutau
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 301
Age : 37
Location : Sni2 jak bah..
Job/hobbies : menaip's
Reputation : 8
Points : 276
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: awasi pengasuh anak anda..   Fri May 01, 2009 1:59 am

ermmmm..iya benar tu pye...ini sebagai satu peringatan dan ilmu jugakla....kesian budak2 kecil tu yg tak tau apa2.. ibubapa kena sentiasa pantau anak2...jgn main hrp org lain atau pengasuh jak...biarla penat lelah mengasuh anak..yg penting anak sht membesar atas asuhan & didikan dr tgn ibubapanya sndiri...jgn mengeluh...kena byk sbr....insyaallahh...sgalanya baik dan sebagai balasan berkat kesabaran itu mudah2an pabila anak2 dah besar kelak, mereka la pula yg menjaga si ibubapa tu...kann betapa bertuahnya.... bagus

_________________
assas Respect_Respond_Relaxs assas

Back to top Go down
View user profile
__yoyo__
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Female
Number of posts : 173
Age : 27
Location : depan lappy atas lantai
Reputation : 0
Points : 93
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: awasi pengasuh anak anda..   Mon May 04, 2009 3:16 pm

sa sedey ....
kuat kan semangat jak la klu sdh jadi mcm tu erwet
chayoo
Back to top Go down
View user profile http://ladyoyo.blogspot.com
__yoyo__
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Female
Number of posts : 173
Age : 27
Location : depan lappy atas lantai
Reputation : 0
Points : 93
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: awasi pengasuh anak anda..   Mon May 04, 2009 3:38 pm

sa sedey ....
kuat kan semangat jak la klu sdh jadi mcm tu erwet
chayoo
Back to top Go down
View user profile http://ladyoyo.blogspot.com
3ssor_y3okok
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 782
Age : 27
Location : kk
Job/hobbies : forum
Reputation : 7
Points : 517
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: awasi pengasuh anak anda..   Tue May 05, 2009 2:30 pm

Sad
Back to top Go down
View user profile
lutau
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 301
Age : 37
Location : Sni2 jak bah..
Job/hobbies : menaip's
Reputation : 8
Points : 276
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: awasi pengasuh anak anda..   Wed May 06, 2009 11:20 am

assas jgn sedey...apa2pun kena sentiasa b'hati2 & kena igt gak agar tiada penyesalan d kemudian hari. sbb benda ni bleh b'laku kpd sesiapa seja. Sentiasa b'doa smoga mudah2an diri kita & keluarga kita d lindungi-Nya & d jauhi dr perkara2 seperti itu..amin assas

_________________
assas Respect_Respond_Relaxs assas

Back to top Go down
View user profile
3ssor_y3okok
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 782
Age : 27
Location : kk
Job/hobbies : forum
Reputation : 7
Points : 517
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: awasi pengasuh anak anda..   Wed May 06, 2009 1:33 pm

amin
Back to top Go down
View user profile
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: awasi pengasuh anak anda..   Mon Jun 08, 2009 10:31 pm

aku ada tgk dlm brita psl kes ni. Sad mmg sedeh Sad
biarpun aku blom kawin tapi aku mo jaga anak aku nnti Rolling Eyes xmo bg pengasuh
lpstu aku mo didik baik2 & ajar supaya lebih hebat main gitar daripada aku gital
tu la cita2 aku... harap2 tuhan bg aku peluang utk ada anak & besarkan anak2
:doa: amin
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: awasi pengasuh anak anda..   Tue Jun 09, 2009 9:26 am

pendeta Very Happy
jgn jak ajar anak ko merempit ar Smile
klu bercewek rmi2 x pa Smile
klu jdI bapa ayam pun jgn ya Smile
huehuehueh gulik

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
peazabern
Master Sergeant
Master Sergeant


Female
Number of posts : 342
Age : 30
Location : sini² juga...
Job/hobbies : tiba² sa Suka Membaca...
Reputation : 6
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: awasi pengasuh anak anda..   Tue Jun 09, 2009 10:10 am

:doa: Harap sa dpt jaga anak sa dengan bek... :doa:
supaya nanti bila sa sda tua dia ... sa mati pun selesa.. ada anak tolong doakan sa.... :doa:
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/peazabern
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: awasi pengasuh anak anda..   Tue Jun 09, 2009 10:57 am

peazabern wrote:
:doa: Harap sa dpt jaga anak sa dengan bek... :doa:
supaya nanti bila sa sda tua dia ... sa mati pun selesa.. ada anak tolong doakan sa.... :doa:


elephant aminnn...
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: awasi pengasuh anak anda..   Tue Jun 09, 2009 11:32 am

eya...btul tu pye... mum sa pn ckp...klu len kali kmu ada anak...klu nangis ja...trus p tingu... pale
sb dulu tem ikan masi keci2...asal nanes..mum sa trus p tingu..skali cek....pampes ada O O... geek geek

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: awasi pengasuh anak anda..   Tue Jun 09, 2009 12:55 pm

•°o.OM¯îkðñO.o°• wrote:
eya...btul tu pye... mum sa pn ckp...klu len kali kmu ada anak...klu nangis ja...trus p tingu... pale
sb dulu tem ikan masi keci2...asal nanes..mum sa trus p tingu..skali cek....pampes ada O O... geek geek

asas alamak ikan...
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: awasi pengasuh anak anda..   Tue Jun 09, 2009 8:08 pm

p_y_E.com wrote:
pendeta Very Happy
jgn jak ajar anak ko merempit ar Smile
klu bercewek rmi2 x pa Smile
klu jdI bapa ayam pun jgn ya Smile
huehuehueh gulik

kalau merempit tidak pye pale
jadi drifter mungkin la kali geek geek geek
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: awasi pengasuh anak anda..   Tue Jun 09, 2009 8:16 pm

ღLaDy NiNiღ wrote:
•°o.OM¯îkðñO.o°• wrote:
eya...btul tu pye... mum sa pn ckp...klu len kali kmu ada anak...klu nangis ja...trus p tingu... pale
sb dulu tem ikan masi keci2...asal nanes..mum sa trus p tingu..skali cek....pampes ada O O... geek geek

asas alamak ikan...



pale alamak juga... hide

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: awasi pengasuh anak anda..   Tue Jun 09, 2009 9:08 pm

•°o.OM¯îkðñO.o°• wrote:
ღLaDy NiNiღ wrote:
•°o.OM¯îkðñO.o°• wrote:
eya...btul tu pye... mum sa pn ckp...klu len kali kmu ada anak...klu nangis ja...trus p tingu... pale
sb dulu tem ikan masi keci2...asal nanes..mum sa trus p tingu..skali cek....pampes ada O O... geek geek

asas alamak ikan...



pale alamak juga... hide


geek ikan, main timbak2 pkai pistol air timbak bang2...piuhhh...
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: awasi pengasuh anak anda..   Tue Jun 30, 2009 1:47 pm

geek lady bebeh.. timbak piuh..piuh....piuhhh.... geek

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: awasi pengasuh anak anda..   Wed Jul 01, 2009 8:05 pm

lau men bom ada brani ka? sfsd
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
Sponsored content




PostSubject: Re: awasi pengasuh anak anda..   Today at 7:50 pm

Back to top Go down
 
awasi pengasuh anak anda..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Anzo-sama GFX Shop!
» Meet Pragya and Bulbul : Kumkum Bhagya sisters
» Jodha Akbar---Written Update--18th September 2013

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• BORAK-BORAK •-)•–––– :: .:ISU-ISU SEMASA:.-
Jump to: