meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 Jom Join Rafting at Kiulu River..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Wed May 20, 2009 10:50 pm

erM im really scared if the activities engage of watercourse .. gulik
aku kompoM ndak mo juin Smile
x pNdi berenang Very Happy

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Thu May 21, 2009 12:03 pm

saya mau bagi cadangan chuky apakata yg banyak alasan mcm pye (nda tau berenang nun chuky ngada2 geek ) join ja, kasi ramai org, juz bagi sapport kat yg ikut rifting 2.. so matsam ...

p/s: aku pun x tau berenang, penah belajar kuak lentang, tapi x jg lentang2 merebah adalah geek

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
cire86
Airman First Class
Airman First Class


Male
Number of posts : 84
Age : 30
Location : kk
Job/hobbies : GD
Reputation : 1
Points : 87
Registration date : 2009-04-12

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Thu May 21, 2009 11:52 pm

Lentang2 marabah?? erwet
Miahahaha wrewr
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/erickmdesigns
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Fri May 22, 2009 12:06 am

my•aka•elol wrote:
saya mau bagi cadangan chuky apakata yg banyak alasan mcm pye (nda tau berenang nun chuky ngada2 geek ) join ja, kasi ramai org, juz bagi sapport kat yg ikut rifting 2.. so matsam ...

p/s: aku pun x tau berenang, penah belajar kuak lentang, tapi x jg lentang2 merebah adalah geek

suka ti aku lah bah ndak mo ikut gulik
alasan lah bha tu Smile

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Fri May 22, 2009 10:04 am

p_y_E.com wrote:
my•aka•elol wrote:
saya mau bagi cadangan chuky apakata yg banyak alasan mcm pye (nda tau berenang nun chuky ngada2 geek ) join ja, kasi ramai org, juz bagi sapport kat yg ikut rifting 2.. so matsam ...

p/s: aku pun x tau berenang, penah belajar kuak lentang, tapi x jg lentang2 merebah adalah geek

suka ti aku lah bah ndak mo ikut gulik
alasan lah bha tu Smile

alalala ni yg x best ni chuky bila lagi kta mau ber outing ramai2 hap saya harap en. paijun dapat menghadirkan diri untuk memeriahkan lagi acara pada hari tersebut,,,

sekian.. majulah biskut BN untuk Negara..


all

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
gundave85
Airman
Airman


Male
Number of posts : 56
Age : 31
Location : siring bahu jln foh sang...
Job/hobbies : jamming.........
Reputation : 0
Points : 56
Registration date : 2009-03-13

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Mon May 25, 2009 12:11 pm

c pengsem pla c prodigy ni.... geek geek
ble tahan ispiking english ko bro pengsem geek geek
korek
Back to top Go down
View user profile http://www.google.com
3ssor_y3okok
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 782
Age : 27
Location : kk
Job/hobbies : forum
Reputation : 7
Points : 517
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Mon May 25, 2009 12:18 pm

my•aka•elol wrote:
p_y_E.com wrote:
my•aka•elol wrote:
saya mau bagi cadangan chuky apakata yg banyak alasan mcm pye (nda tau berenang nun chuky ngada2 geek ) join ja, kasi ramai org, juz bagi sapport kat yg ikut rifting 2.. so matsam ...

p/s: aku pun x tau berenang, penah belajar kuak lentang, tapi x jg lentang2 merebah adalah geek

suka ti aku lah bah ndak mo ikut gulik
alasan lah bha tu Smile

alalala ni yg x best ni chuky bila lagi kta mau ber outing ramai2 hap saya harap en. paijun dapat menghadirkan diri untuk memeriahkan lagi acara pada hari tersebut,,,

sekian.. majulah biskut BN untuk Negara..


all

2 ayat sa bc mcm menjuinkan diri...jan plak last2 xjd... silent
Back to top Go down
View user profile
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Mon May 25, 2009 7:51 pm

kalau datang jak x main berapa kena bayar?
tetap rm130 juga?
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Tue May 26, 2009 1:05 pm

MR.Sakai_Kerepot___ wrote:
kalau datang jak x main berapa kena bayar?
tetap rm130 juga?

yup knapa x d jawab Ni chuky

kalau juz join tapi x join rifting boleh ka?? bayar berapa?? coz ada yg mau join tuk jalan2 ja tapi x join rifting atas faktor2 lain cth keselamatan n duit,

keselamata = ada yang x tahu berenang nun geek, takut aktiviti lasak cam 2 all
duit = yuran terlalu mahal,

so 2 pasal la mau tanya sama penganjur ni.. kalau join jalan brapa bayar toss

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
Lalang_Grass_Rhizomie@sin
Master Sergeant
Master Sergeant


Male
Number of posts : 340
Age : 30
Location : Lalang Beratapkan Langit
Job/hobbies : Menjual Ikan Hangus
Reputation : 0
Points : 389
Registration date : 2009-05-23

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Fri May 29, 2009 12:48 am

Question still thinking
Loading................................................
Back to top Go down
View user profile
Lalang_Grass_Rhizomie@sin
Master Sergeant
Master Sergeant


Male
Number of posts : 340
Age : 30
Location : Lalang Beratapkan Langit
Job/hobbies : Menjual Ikan Hangus
Reputation : 0
Points : 389
Registration date : 2009-05-23

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Fri May 29, 2009 12:51 am

ok ni kira sa bg pendapat la k....
still rmai member2 d sni yg x dpt bcuti...(tu alasan durang la)
klo studen under age cam sa ni rasa2nya kena g taw beliau la dlu..
klo dia suru sure why not kan skli skla join aktiviti lasak cam ni best juga...
by da way buget tu yg susa sikit<----this is my main problem fgsdg
Back to top Go down
View user profile
universal_studentz87
Airman Basic
Airman Basic


Male
Number of posts : 34
Age : 29
Location : in small island call labuan F.T
Job/hobbies : the profasional figther
Reputation : 1
Points : 33
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Sun May 31, 2009 6:28 pm

huhu....mau g ndak da fulus sa :">
Back to top Go down
View user profile http://www.menucrew.4rumer.net
universal_studentz87
Airman Basic
Airman Basic


Male
Number of posts : 34
Age : 29
Location : in small island call labuan F.T
Job/hobbies : the profasional figther
Reputation : 1
Points : 33
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Sun May 31, 2009 7:35 pm

klu ndak join rafting ..just tgok2 buli ba 2 .....sa pun mgkin ndak ikut....takut bru mula trus tgalam pale
Back to top Go down
View user profile http://www.menucrew.4rumer.net
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Mon Jun 01, 2009 9:56 am

gini la....ikan mo kasi sikit cadangan...
pa kata...yg inda mo ikut rafting.... picnic d finishing point...atau d mna2 tmpt2 yg ssuai la... elephant
rukut2 la mo bili mamam... spy smntara mnunggu user2 yg p rafting tu smpai bule jg bBQ d tepi sungai tu... elephant
mcm?

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
prodigy
Airman
Airman


Male
Number of posts : 39
Age : 31
Location : bawah bumi..
Job/hobbies : makan
Reputation : 0
Points : 43
Registration date : 2009-04-30

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Mon Jun 01, 2009 9:09 pm

ok guyz..who want to give support 4 the rafter on that day just come..but maybe the transportation is not provided..its up 2 u..
Back to top Go down
View user profile http://www.sabahan.bigforumpro.com
prodigy
Airman
Airman


Male
Number of posts : 39
Age : 31
Location : bawah bumi..
Job/hobbies : makan
Reputation : 0
Points : 43
Registration date : 2009-04-30

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Mon Jun 01, 2009 9:10 pm

no need to pay..ehehe..only if u join rafting then u will need 2 pay..
Back to top Go down
View user profile http://www.sabahan.bigforumpro.com
prodigy
Airman
Airman


Male
Number of posts : 39
Age : 31
Location : bawah bumi..
Job/hobbies : makan
Reputation : 0
Points : 43
Registration date : 2009-04-30

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Mon Jun 01, 2009 9:11 pm

gundave85 wrote:
c pengsem pla c prodigy ni.... geek geek
ble tahan ispiking english ko bro pengsem geek geek
korek


gun diam2 ko sana..ehehe
Back to top Go down
View user profile http://www.sabahan.bigforumpro.com
yenziw
Airman
Airman


Male
Number of posts : 53
Age : 30
Location : key2
Job/hobbies : chatink@futsal
Reputation : 0
Points : 63
Registration date : 2009-04-08

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Wed Jun 03, 2009 7:53 pm

yang pasti nya sa sa mimank indak dpt pg wrewr mahal bai tue 130 wrewr buli suda makan basar d ke ep c..miahahhahaha wrewr just joke...
ndak dpt ikut ada mitink b`dua2an all sma tuuuuuuuuuut..... all miahahhahaha
Back to top Go down
View user profile
3ssor_y3okok
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 782
Age : 27
Location : kk
Job/hobbies : forum
Reputation : 7
Points : 517
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Tue Jun 09, 2009 5:43 pm

ok guys....meh pla sa tlg c pengsem update nie rafting....actually 14.06 tu mok c jd..but dri perbincangan suma.......lebih baik postponed date dia dr berafting ngan 8 user sahaja....kin kalu suda tukar tarikh lg rmi yg juin kn...

selepas perbincangan, 04.07.09 adalah tarikh yg tlh di pilih. sa arap kamu boleh consider tarikh nie....

emm..jap la...kamu bc nie k

Quote :
utk pengetahuan semua:-

kemarin sy ada pegi tpt rafting d kiulu..x pa, sy ceritakan perjalanan sy ke sana kemarin.sy dtg sana sebab sy meragui tentang yuran yang dikemukakan dalam forum sbl ni..dan sy telah berjumpa ngn en. Haris ( salah seorang pegawai jurulatih kokurikulum d malangang, kiulu ) dia beri sy sedikit keterangan rafting.dan dia telah bagi sy num tpon company yang telah berkecimpung lama dalam bidang rafting di kiulu.nama bos dia TONY ( 0135478102 )..sepa yang meragui infomasi yang sy dapat boleh hubungi en. Tony...

pekej yang dia bagi:-

rafting - rm 50 (termasuk semua peralatan rafting topi,jaket dll)

sijil - kena tambah rm 10

makan- kena tambah rm 15

* jika peserta lebih dari 40 orang, kos RAFTING dia akan kurangkan rm 40 dan kebawah..

utk pengetahuan semua,..kos yang dikemukakan dalam forum sebelum ini, iaitu rm 130 adalah pekej antarabangsa punya.sebenarnya rm130 hingga rm 180.
biasanya kos ini akan dikenakan kepada pelancong...


Sebarang kemusykilan sila tanya en. Tony atau lebih baik datang ke kiulu supaya tiada percangahan keterangan..
Back to top Go down
View user profile
3ssor_y3okok
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 782
Age : 27
Location : kk
Job/hobbies : forum
Reputation : 7
Points : 517
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Tue Jun 09, 2009 5:44 pm

Quote :
ni pekej yg sy bincang ng Encik Tony:-

[ harap dian ambik perhatian ngn post sy ni utk dibawa bincang pada outing yg akan dtg]


kos rafting

rm 70 bagi 1 - 4 org
rm 50 bagi 5 -35 org
rm 40 bagi 36 - 55 org
rm 35 bagi 56 org dan ke atas

peralatan rafting yang disediakan:-

* peralatan bot.
* life jacket.
* topi.
* padel.

Sijil – rm 10 ( kos
pengurusan sijil )

makan – rm 15
menu makan yang disediakan:-

* sayap ayam stim tanpa minyak.
* sosej stim.
* nasi putih.
* mihoon goreng.
* sup labuh (gorouk) ayam.
* sayur kacang panjang + lobak.
* buah2an ( pisang ).
* ditanggung halal.

Taklimat keselamatan oleh
guide yang berpengalaman tentang sungai kiulu...

*pasal kenderaan kita kena
bincang, sebab kita datang dari area yang berlainan..org2 yang akan
minta kenderaan mungkin kena tambah bayaran...atau kita bawa saja
kenderaan kita pegi rafting dan letak kat ending point dan kita minta
kenderaan dorg bawa ke starting point.ni cadangan sy la.
Back to top Go down
View user profile
3ssor_y3okok
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 782
Age : 27
Location : kk
Job/hobbies : forum
Reputation : 7
Points : 517
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Tue Jun 09, 2009 5:44 pm

maklumat nie adalah dr 'KEY' mesti kamu penah dgr ID : key kn
Back to top Go down
View user profile
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Tue Jun 09, 2009 6:57 pm

pernah nancy asas thx for the info..
wei guys harga dah turun boleh join dah..
yuk
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Tue Jun 09, 2009 8:29 pm

lau p ja nda ikut rafting, mcmna??

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Wed Jun 10, 2009 10:39 am

04.07.09 toss

masa ??

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
peazabern
Master Sergeant
Master Sergeant


Female
Number of posts : 342
Age : 30
Location : sini² juga...
Job/hobbies : tiba² sa Suka Membaca...
Reputation : 6
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Wed Jun 10, 2009 1:51 pm

haha....ni la dnama kan meeting ......insyallah teda halangan sa amik cuti k...4 julai kan??? cat cat
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/peazabern
Sponsored content




PostSubject: Re: Jom Join Rafting at Kiulu River..   Today at 10:30 pm

Back to top Go down
 
Jom Join Rafting at Kiulu River..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Strigany River Pirates
» The Only Water in the Forest is River
» The Random Mai-HiME/Otome Emote FREE RP! ANYONE CAN JOIN!
» Come And join
» River Birch (Betula Nigra)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• MENU KOMUNITI •-)•–––– :: .:MENU NEWS:.-
Jump to: