meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 System Point(cadangan sket)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 8:59 pm

salam semua asas

ok system point ni saya ternampak d forum lain..
tapi saya nak tanya ada kah patut juga kita buat system points tu?
ok biar saya terangkan apa tu system Points..

Points

System points ialah point2 yang kita dapat apa bila kita post sesuatu topic dan Mereply post²..
ok apa gunanya points ni?
mungkin boleh d gunakan suatu hari nanti..
untuk dalam forum ni sahaja..
setiap post yang d reply akan dapat 1points dan buka topic baru akan dpt 3 points..


thanks button / reputation

System thanks button ni ialah cara kita berterima kasih kepada seseorang..
setiap thanks yang kita tekan kat topic/post orang tu Orang tu akan dapat 3Points..
dan juga system click + / -
points ni terdapat d sebalah kanan ketika kita post sesesuatu topic
contohnya
+ = +1 Reputation
- = -1 Reputaion
Orang yang
pastikan kia tekan thanks kepada orang tu apa bila topic itu membantu kita
mahu pun dia memberi sesuatu yang berguna kepada kita..

kalau masih x faham boleh tanya kat sini..

terimakasih atas sokongan anda semua
asas
maju la forum untuk kita bersama


Last edited by MR.Sakai_Kerepot___ on Wed May 20, 2009 11:08 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 9:13 pm

chenG aku org pertama yg x faham ni Idea
buli kah ksi faham aku dgn lebih faham Smile
point sebelah kanan tu di mana Idea
bukan point yg bawa avatar tU kah Idea

Quote :
Number of posts: 269
Age: 19
Location: atas selipar
Job/hobbies: berenang
Points: 194 <---------yg ini kah Idea
Reputation: 0
Registration date: 2009-03-06

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 9:32 pm

ya points2 kita dapat tu apa bila kita Mempost/reply sesuatu topic..

Reputation pula dpt apa bila User Thanks kita atau tekan + d tepi topic..
kalau User tekan - maka reputation anda akan d tolak 1..
jadi d larang sama sekali mensabotaj Smile
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 9:44 pm

Quote :
mungkin points2 hitu bole d gunakan untuk membeli sesuatu software mahu pun id yahoo..

owg yg ini ada kah ni btul2 Very Happy

p/s : jgn kmu pisit2 - di siring2 tu Smile
tpi di persilakan picit2 + klu rajin Smile

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
3ssor_y3okok
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 782
Age : 27
Location : kk
Job/hobbies : forum
Reputation : 7
Points : 517
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 9:58 pm

cherry minta
Back to top Go down
View user profile
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 10:08 pm

flower bagus cadangan ni ass
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 10:13 pm

cuba kmu klik2 + Di siring2 tu Smile

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 10:47 pm

kalau kamu nampak warna biru tu mcm c pye.com d atas tu bermakana post tu sudah d Thanks kan..
asas
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 10:55 pm

owh mcm tu Very Happy
ok2 aku faham sdh Very Happy
yg lain harap kmu faham jga Very Happy

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 11:04 pm

nice idea ass
tapi tuan admin, ada sy x paam... wuakakakaaki
apa kaitan points dengan software n id yahoo ni??
Quote :
mungkin points2 hitu bole d gunakan untuk membeli sesuatu software mahu pun id yahoo..

adakah points 2 buli tukar ngan duit?? atau points ni boleh guna d mana2 porum?? slain porum ni?? chuky menjawab ko sana,, lincah chuky

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 11:15 pm

ohh..
haku tersilap haku ingat points2 tu boleh transfer mcm website lain..
mungkin points2 tu boleh d buat sebagai syarat2 sesuatu contohnya..

ako ada 1 booter yang mahal.. kalau kamu nak booter tu pastikan point kamu 200 keatas sahaja..
yang d bawah 200 tak boleh dapat.. mcm tu...
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
yolz
Technical Sergeant
Technical Sergeant


Number of posts : 245
Reputation : 0
Points : 255
Registration date : 2009-03-12

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 11:17 pm

ass
@ saya kurang jelas ni..
@ psal point2 tu beli software? d mna?
@ plz explain ckit..
Back to top Go down
View user profile
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 11:24 pm

aku suda delete pasal beli sopware tu..
dah tiada Smile
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 11:25 pm

apapun sistem points tetap boleh d gunakan, juz klik butang thanks (+ -) reputation akan up..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 11:26 pm

MR.Sakai_Kerepot___ wrote:
ohh..
haku tersilap haku ingat points2 tu boleh transfer mcm website lain..
mungkin points2 tu boleh d buat sebagai syarat2 sesuatu contohnya..

ako ada 1 booter yang mahal.. kalau kamu nak booter tu pastikan point kamu 200 keatas sahaja..
yang d bawah 200 tak boleh dapat.. mcm tu...

KO TENGOK2 LUK POINT AKU TU BERAPA pale
LAYAK KAH SDH TU Smile
AKU MNUNGGU JAK NI Very Happy

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
~kancil.coders~
Administrators
Administrators


Male
Number of posts : 366
Age : 37
Location : Sabah 5*
Job/hobbies : scuba dive,internet surf,travelling,drag race.
Reputation : 23
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 11:31 pm

yolz wrote:
ass
@ saya kurang jelas ni..
@ psal point2 tu beli software? d mna?
@ plz explain ckit..

yolz points tu bukan nak beli software mcm duit..tetapi jika seseorang itu memiliki software,tools,cracker dan booter yang kamu inginkan kamu boleh tukarkan dgn points yg kamu ada..dgn syarat mesti sepakat dan mendapat persetujuan daripada owner dan kamu sendiri betul tak admin?? pale king

walau mcm mana pun cadangan dan idea yg menarik sasa

p/s admin dan mod tolong betul kan jika info sy ada kesilapan scratch
Back to top Go down
View user profile
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 11:35 pm

ass bro kansil..
ya tu la maksudnya..
tapi kat forum ni x ada system points transfer..
jadi points tu bleh d guna kan seperti yg saya ckp tadi..
asas
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
~kancil.coders~
Administrators
Administrators


Male
Number of posts : 366
Age : 37
Location : Sabah 5*
Job/hobbies : scuba dive,internet surf,travelling,drag race.
Reputation : 23
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 11:39 pm

ok bro sakai set asas
Back to top Go down
View user profile
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 11:42 pm

MR.Sakai_Kerepot___ wrote:
ass bro kansil..
ya tu la maksudnya..
tapi kat forum ni x ada system points transfer..
jadi points tu bleh d guna kan seperti yg saya ckp tadi..
asas

ko tguk2 luk point aku Smile
seperti apa yg di janjikan Smile

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 11:49 pm

but mayB jual beli guna points x dapat d laksanakan di sini..kerana sesetengah user akan rugi kalau di laksanakan..

cth hanya sorang or 2 ja yg ada software atau apa2 lah utk di jual dgn points,, so user yg jual software ni rugi, coz xda user lain yg turut sama menjual, yg lain juz ikut beli.. so user ni mau beli sama siapa?? chuky

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Wed May 20, 2009 11:53 pm

tu yang saya maksud kan points tu x ada apa2 yang boleh d gunakan..
tapi xpa la.. just biarkan ja..mungkin kalau points yg tinggi2 bole d kasi hadiah
atau pun rank2 yang special asas
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Thu May 21, 2009 12:01 am

so agak2 bila kita boleh malas

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Thu May 21, 2009 12:03 am

oh... bah jak lah klu g2 all

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Thu May 21, 2009 12:13 am

rendeer malas

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
Sponsored content




PostSubject: Re: System Point(cadangan sket)   Today at 7:55 pm

Back to top Go down
 
System Point(cadangan sket)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Blue Point Juniper?
» Point Redemption System
» Craigtone's System
» My PP 6 point star pattern
» Blue's Bank event system

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• MENU KOMUNITI •-)•–––– :: .:KOMEN DAN CADANGAN:.-
Jump to: