meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 Minuman ringan jejas kesihatan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Minuman ringan jejas kesihatan   Thu May 21, 2009 8:48 am

Minuman ringan jejas kesihatan


ATHENS: Amalan terlalu banyak minum minuman ringan setiap hari boleh menyebabkan seseorang itu mengalami masalah otot, degupan jantung tidak normal malah lumpuh, kata doktor.

Pengambilan minuman itu secara kerap boleh menyebabkan keadaan yang digelar 'hypokalaemia' iaitu penurunan paras potasium dalam darah membawa kepada lemah badan dan sembelit hingga lumpuh.

Penyelidik berkata, doktor keluarga perlu melihat masalah otot pada pesakit yang meminum banyak minuman ringan, selepas mendapati pesakit yang minum antara dua dan 10 liter sehari menunjukkan keadaan itu.



Penyelidik Universiti Ioannina memperincikan keadaan itu dalam International Journal of Clinical Practice . "Kita mengambil lebih banyak minuman ringan berbanding sebelum ini dan beberapa isu kesihatan sudah dikenal pasti termasuk masalah gigi, kerapuhan tulang dan perkembangan sindrom metabolik dan diabeters.

"Bukti semakin banyak menunjukkan pengambilan keterlaluan minuman ringan juga membawa kepada masalah hypokalaemia," kata Dr Moses Elisaf, yang mengetuai penyelidikan itu.

Semua pesakit sembuh sepenuhnya pada kadar segera selepas berhenti minum minuman ringan dan mengambil makanan tambahan potasium. - Agensi

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
3ssor_y3okok
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 782
Age : 27
Location : kk
Job/hobbies : forum
Reputation : 7
Points : 517
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Minuman ringan jejas kesihatan   Thu May 21, 2009 9:38 am

asal minuman ringan ka????
Back to top Go down
View user profile
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: Minuman ringan jejas kesihatan   Thu May 21, 2009 9:53 am

ya sfsd kalau minum berat pun menjejaskan kesihatan geek sebap susah nanti jalan kalau perut sda di isi dengan minuman berat wuakakakaaki

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Minuman ringan jejas kesihatan   Thu May 21, 2009 11:08 am

minuman berat apa Idea
buka minuman berat arak ka gulik
uina haram baitu gulik
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: Minuman ringan jejas kesihatan   Thu May 21, 2009 11:22 am

hitu liging bah Smile kalau mabuk susah mau bejalan Smile kita berebah geek

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: Minuman ringan jejas kesihatan   Fri May 22, 2009 4:56 pm

erwet bahayanya...nsb baik la coca cola da kna boikot... fgsdg
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
lynn_
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 796
Age : 28
Location : sandakan
Job/hobbies : -
Reputation : 3
Points : 802
Registration date : 2009-04-01

PostSubject: Re: Minuman ringan jejas kesihatan   Fri May 22, 2009 5:00 pm

@ ni ba minuman berat.............................wakakakakak..........................adeh...minuman ringan mcmana tu arr................ks info luks bha..kin takut jgk lau mcm tu.... 12

setiap pagi sa minum air suam jak............. all
Back to top Go down
View user profile
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: Minuman ringan jejas kesihatan   Thu Jun 11, 2009 7:15 pm

minuman ringan: minuman bergas asas
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
lutau
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 301
Age : 37
Location : Sni2 jak bah..
Job/hobbies : menaip's
Reputation : 8
Points : 276
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Minuman ringan jejas kesihatan   Fri Jun 12, 2009 5:35 pm

assas biarpun kena boikot, tp tetap djual n urg bli gak..
assas tu jak kelemahan urg ni bah kan...
assas wlupun tahu bahayanya suma tu, tp tetap bli n minum gak..
assas bila dah kena akibatnya, bru la menyesal..huhu
assas tapiiiii..sedap bah pla kola tu kan fgsdg ermm...c0baan mambanggg huhu fgsdg

assas apa2pun minumla yogurt Bliss cheers

_________________
assas Respect_Respond_Relaxs assas

Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Minuman ringan jejas kesihatan   Today at 5:17 am

Back to top Go down
 
Minuman ringan jejas kesihatan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• BORAK-BORAK •-)•–––– :: .:NILAI2 MURNI/KEAGAMAAN/TIPS&NASIHAT:. :: .:TIPS DAN NASIHAT:.-
Jump to: