meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 percintaan terlarang..apa komen anda....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: percintaan terlarang..apa komen anda....   Mon May 25, 2009 11:16 am

cocom study scratch pa tu? elephant

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
3ssor_y3okok
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 782
Age : 27
Location : kk
Job/hobbies : forum
Reputation : 7
Points : 517
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: percintaan terlarang..apa komen anda....   Mon May 25, 2009 11:44 am

pol in lop wif husband urg???... tunangan urg???...perit x terkata....sengsara xterbilang... hancur hati bila mengetahui insan di sayangi suda di miliki org.. betapa 'mata hati' ini telah buta kerana 'cinta'...

namun, selagi masih waras ( yg pasti semua umat manusia punya akal n fikiran yg WARAS ) elok segera menjauhkan diri dari insan yg telah di miliki ini..kerana kita bukan sahaja kecewa, derita, sengsara, merana mala kita telah melakukan dosa dgn 'merampas' hak milik insan lain.. malah, telah 2 kali ganda kita mengecewakan perasaan insan itu dgn 'merampas' hak miliknya...

fikir2kan lah perasaan mereka, walaupun kita mungkin tidak mengetahui (pd mulanya la) si dia suda di miliki, namun kita masi boleh perasan bahawa si dia 'ADA YANG PUNYA' suda... walaupun hati sendiri yg 'terseksa' namun.. lebih baik seksa sendiri daripada membuatkan dua hati terseksa sekaligus...

si dia tunangan orang..mahupun si dia suami org..kedua2nya harus di jauhi... sekurangn2nya..kita dapat mengelakkan diri dari terus terjerumus menjadi insan perampas..bayangkan mereka di sekeliling melihat kita 'PERAMPAS AKA PEROSAK'...

wallahualam..
jauhkan perkara ini dari membelenggu jiwa yang lemah ini

all
Back to top Go down
View user profile
lutau
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 301
Age : 37
Location : Sni2 jak bah..
Job/hobbies : menaip's
Reputation : 8
Points : 276
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: percintaan terlarang..apa komen anda....   Tue May 26, 2009 2:25 am

yupp...apa2pun kita sm2 kena beringat la bah kan asas sedaya upaya cuba elakkan n doa mintak d jauhkan...ermmm Idea tp, jika perkara ni terjadi pd diri kita sndiri...itu maknanya satu dugaan kehidupan tu.. clown dan tiap dugaan tu mesti perlukan byk pengorbanan...kerna apa2 pun benda atau perkara yg dtg pd kita & menimpa kita sbnrnya adalah dr kesilapan masa lampau yg kita lakukan mgkin kita tak sedari,,,mgkin satu ketika dlu kita penah menyakiti hati sesiapa atau menzalimi insan lain.. Rolling Eyes

so, dlm kes topik ni lebih kurang gakla...mgkin kita penah mrh atau mengata ttg kwn kita ka...kan...knp kwn aku si anu ni bleh bekapel ngan si anu tu..sdgkan si anu tu dah ada wife or fiance woo....adui buli2 dia ada skandal camtu...mesti kita pun rs geram n skt ati kann..klu apa2 jadik kunun, kan kes naya tu...wahaha...itu contohla.. aishhh Rolling Eyes

tp bg aku, kita manusia ni normal la n tak perfect. perkara camni bleh b'laku pd sesiapa seja. terpulang pd diri sndiri mcmana nak handle n hadapi...pikir baik buruk..klu kita mudah tunduk pd kehendak nafsu atau keseronokkan tanpa memikirkan akibatnya, kelak kita akan mendapat keaiban dan mgkin kehancuran pd diri kita sndiri..thats why biar mcmna pun siapa diri kita ni, kita kena igt pd Maha Pencipta, igt mak bapak Sad dan harus igt bhw tiap perbuatan yg baik, akan d bls kebaikan dan sebaliknya klu buat tak baik, lambat laun akan dpt balasan juga..tak cukup d dunia, d akhirat pun kana..ekeke... Rolling Eyes

ermmm, so itu sejala dr pengalaman macik ni ya... No kuikuikui assas

_________________
assas Respect_Respond_Relaxs assas

Back to top Go down
View user profile
.-.einz.-.
Airman
Airman


Female
Number of posts : 40
Age : 31
Location : K.p
Job/hobbies : hacking
Reputation : 0
Points : 48
Registration date : 2009-04-10

PostSubject: Re: percintaan terlarang..apa komen anda....   Wed Jun 03, 2009 11:00 am

@ lau gtu, elakkan la besinta ngan hsband org kan..haiss..lau da terlanjur sinta..susah ooo mo patah

balik.. @ jdi teman tapi mesra lagi baik..xyah pikir masa depan, xyah pikir nak jdi wife no 2, xyah

pikir pandangan org len..idup2..matsam2 jak dugaannya... alien
Back to top Go down
View user profile
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: percintaan terlarang..apa komen anda....   Wed Jun 03, 2009 2:02 pm

kalau nda buli patah balik amik u turn dulu @
huehauahuahua Smile gulik
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: percintaan terlarang..apa komen anda....   Wed Jun 03, 2009 4:18 pm

oi klu u turn 2 jangn lupa tgk aku geek aku menanti d U turn ...tapi kura2 no u turn ... geek

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
lutau
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 301
Age : 37
Location : Sni2 jak bah..
Job/hobbies : menaip's
Reputation : 8
Points : 276
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: percintaan terlarang..apa komen anda....   Wed Jun 03, 2009 6:36 pm

assas dont worii..be hepii @ asas

_________________
assas Respect_Respond_Relaxs assas

Back to top Go down
View user profile
.-.einz.-.
Airman
Airman


Female
Number of posts : 40
Age : 31
Location : K.p
Job/hobbies : hacking
Reputation : 0
Points : 48
Registration date : 2009-04-10

PostSubject: Re: percintaan terlarang..apa komen anda....   Wed Jun 03, 2009 9:38 pm

2 u turn pala hotak.............

asas asas
Back to top Go down
View user profile
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: percintaan terlarang..apa komen anda....   Wed Jun 03, 2009 10:41 pm

yang pasti setiap yang kita buat boleh jadi pengajaran dan boleh membuat kita berfikir semula apa yang dah kita lakukan dan cara2 untuk menyelesaiannya asas
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: percintaan terlarang..apa komen anda....   Thu Jun 04, 2009 11:21 am

MR.Sakai_Kerepot___ wrote:
yang pasti setiap yang kita buat boleh jadi pengajaran dan boleh membuat kita berfikir semula apa yang dah kita lakukan dan cara2 untuk menyelesaiannya asas

asas aku stuju menyanyi
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
Sponsored content




PostSubject: Re: percintaan terlarang..apa komen anda....   Today at 7:50 pm

Back to top Go down
 
percintaan terlarang..apa komen anda....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Susan G. Komen race for the Cure 300 at Bowman Gray

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• BORAK-BORAK •-)•–––– :: .:JOM BORAK:.-
Jump to: