meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 petua lembutkan masakan daging :D

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
lutau
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 301
Age : 37
Location : Sni2 jak bah..
Job/hobbies : menaip's
Reputation : 8
Points : 276
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: petua lembutkan masakan daging :D   Wed May 27, 2009 1:28 pm

Salam semuanya... asas

Oke, d sni macik nak share kan satu petua utk masakan daging ya.. ( kecuali daging manusia..wakaka gulik )
Petua ni d gunakan tujuannya nak lembutkan daging...iyala, kdg kita msk kari daging ka rendang...
tu memakan masa yg agak lma kan sbb nak daging tu btul2 lembut n empuk....hehe Very Happy
Actually, ni petua kluarga & tak taula klu korg pun tau petua ni...
tp, aku penah mencubanya n hasilnya, takla menghampakan bah asas
malah, gege palasu si joyah pun gerenti takkan tertanggal punya..wakaka gulik

Petuanya mudah saja.... hap

Msukkan 7 BUTIR beras yg masih elok bentuknya..tak mo yg pecah2 atau sumbing tu ya.. Very Happy
oke, masukkan dlm masakan daging tu sebutir demi sebutir... pty
insyaallah..mskan daging akan mudah lembut... No

oke, slmt mencuba drpd macik.. assas
wuakakakaaki

_________________
assas Respect_Respond_Relaxs assas

Back to top Go down
View user profile
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Wed May 27, 2009 1:47 pm

ass lutau..

kalau mama ku dia letak 2 biji penadol atau kasi masuk 1 sinduk besi tu..
mmg akan jadi lembut petua keterunan kunun asas
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
gundave85
Airman
Airman


Male
Number of posts : 56
Age : 31
Location : siring bahu jln foh sang...
Job/hobbies : jamming.........
Reputation : 0
Points : 56
Registration date : 2009-03-13

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Wed May 27, 2009 2:17 pm

uiik yg btul ba beras tujuh butir ble kasi lembut daging??
cemana mo kasi masuk dlm daging tu ah tu baras?? korek
Back to top Go down
View user profile http://www.google.com
lutau
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 301
Age : 37
Location : Sni2 jak bah..
Job/hobbies : menaip's
Reputation : 8
Points : 276
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Wed May 27, 2009 2:52 pm

iya btul tu cheng..byk petua bah dr mama2 kita ni kan..hehe Very Happy
tp, klu yg pkai panadol tu, iya mmg btl dia bleh kc lembut.. Very Happy
tp, uina yukkk..klu mskan daging ayam...mag hanculna tu tokk.. Smile
ngan tulang2 dia skali reput tu... Smile

tp, klu petua 7 butir beras ni, sbtulnya dia kena d sertakan ngan niat dlm hati bah tu Very Happy
niat dia lebih kurang camni Idea " klu lembutla beras ni, lembutlah jua daging ni.." No
tp, apa2pun cuba tarai dlu la kan...insyaallah.. asas

_________________
assas Respect_Respond_Relaxs assas

Back to top Go down
View user profile
DarkWitch
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 289
Location : Office Tercinta
Job/hobbies : surf internet, blogging
Reputation : 6
Points : 185
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Wed May 27, 2009 8:20 pm

preenggg... bah buli la ko kasi masak sa daging ala2 kepsi ni. Time raya ble sa pi tpt ko ka.. hihihi, sambil bawa konco2

_________________
Exclamation Stay Truth To Yourself - Hail All MOD Exclamation
ytuyi

negara
Back to top Go down
View user profile http://tipu2.com
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Fri May 29, 2009 11:04 am

Lµ¯|¯4ú wrote:
Salam semuanya... asas

Oke, d sni macik nak share kan satu petua utk masakan daging ya.. ( kecuali daging manusia..wakaka gulik )
Petua ni d gunakan tujuannya nak lembutkan daging...iyala, kdg kita msk kari daging ka rendang...
tu memakan masa yg agak lma kan sbb nak daging tu btul2 lembut n empuk....hehe Very Happy
Actually, ni petua kluarga & tak taula klu korg pun tau petua ni...
tp, aku penah mencubanya n hasilnya, takla menghampakan bah asas
malah, gege palasu si joyah pun gerenti takkan tertanggal punya..wakaka gulik

Petuanya mudah saja.... hap

Msukkan 7 BUTIR beras yg masih elok bentuknya..tak mo yg pecah2 atau sumbing tu ya.. Very Happy
oke, masukkan dlm masakan daging tu sebutir demi sebutir... pty
insyaallah..mskan daging akan mudah lembut... No

oke, slmt mencuba drpd macik.. assas
wuakakakaaki


wsalam

erwet aku baru tau ni elephant slalunya makcik2 yg tlg msk time knduri pkai panadol ja elephant all kak lutau ass
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Sun May 31, 2009 9:39 am

uik yakah ni Very Happy
7 butir kah 7 put Idea
euheuehu Smile mo try tersting lu ni Very Happy
mcm semat plak kan klU main umban2 beras di dlm periuk Very Happy

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
~ bb--love ~
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Female
Number of posts : 164
Age : 30
Location : --bawah pukuk tauge--
Job/hobbies : --lepak depan lappy--
Reputation : 0
Points : 180
Registration date : 2009-03-12

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Sun May 31, 2009 9:59 am

Anti bijiii.... jocolor

jap aa saya pi milimewa beli daging pas tu mau try... geek

kiss kiss
Back to top Go down
View user profile http://frendters.com
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Sun May 31, 2009 1:18 pm

asas ass all

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
peazabern
Master Sergeant
Master Sergeant


Female
Number of posts : 342
Age : 30
Location : sini² juga...
Job/hobbies : tiba² sa Suka Membaca...
Reputation : 6
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Sun May 31, 2009 6:25 pm

asas sa maw cuba juga....mana satu ni pakai panadol ka pakai beras gulik gulik
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/peazabern
lutau
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 301
Age : 37
Location : Sni2 jak bah..
Job/hobbies : menaip's
Reputation : 8
Points : 276
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Sun May 31, 2009 8:36 pm

«×Ðå®kWîTch×» wrote:
preenggg... bah buli la ko kasi masak sa daging ala2 kepsi ni. Time raya ble sa pi tpt ko ka.. hihihi, sambil bawa konco2
oke ba klu ko n the konco2..wakakkak assas

ღLaDy NiNiღ wrote:
erwet aku baru tau ni elephant slalunya makcik2 yg tlg msk time knduri pkai panadol ja elephant all kak lutau ass

flower p'gunaan panadol tuk melembutkan daging masakini sda tak dgalakkan lg konok gulik
sbb takut memudaratkan kandungan daging itu lantas m'bantutkan hormon pembiakan manusia yg memakannya assas wakakakaka gulik gulik


p_y_E.com wrote:
uik yakah ni Very Happy
7 butir kah 7 put Idea
euheuehu Smile mo try tersting lu ni Very Happy
mcm semat plak kan klU main umban2 beras di dlm periuk Very Happy

iyaba Razz
uina..bkn 7 put bah adess gulik
itu matcam mo msk nasi utk satu platun suda tu tau Smile
bah2..sila2 try testing Very Happy
klu tak menjadi jgn slhkan macik ni ya gulik
uitt gulik jgn d umban ba tu beras...adoii gulik
kompem nda menjadi kelembutan nya gulik aww


~ bb--love ~ wrote:
Anti bijiii.... jocolor

jap aa saya pi milimewa beli daging pas tu mau try... geek


yuppp..anak buah jocolor
bah..pigi beli lakasss Razz
klu tak menjadi, cuba lg seterusnya smpai jd yahh gulik


peazabern wrote:
asas sa maw cuba juga....mana satu ni pakai panadol ka pakai beras gulik gulik


asas mna jak yg ko ringan2 ati tu bah ooops gulik

_________________
assas Respect_Respond_Relaxs assas

Back to top Go down
View user profile
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Sat Jun 06, 2009 7:44 pm

Quote :
flower p'gunaan panadol tuk melembutkan daging masakini sda tak dgalakkan lg konok gulik
sbb takut memudaratkan kandungan daging itu lantas m'bantutkan hormon pembiakan manusia yg memakannya assas wakakakaka gulik gulik

farao aku kena gtau mama aku ni asas all thx 4 d info kak all
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
lutau
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 301
Age : 37
Location : Sni2 jak bah..
Job/hobbies : menaip's
Reputation : 8
Points : 276
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Sun Jun 07, 2009 2:48 am

ermm...dr info yg aku tahu, p'gunaan panadol adalah tak baik utk kesihatan bdn.
oke, mari kita sm2 pikirkan ya Very Happy

panadol atau nama saintifiknya "paracetamol" sbnrnya bkn ubat demam tetapi ia adalah sejenis ubat "tahan sakit". panadol adalah toksid d dlm bdn & blh m'beri kesan buruk kpd HATI. so, bygkanla klu panadol tu d gunakan utk melembutkan daging? dan bygkan pula klu kita kerap m'mknnya.. oke, apa2pun aku nak share-kan satu artikel ringkas ni utk kita renungkan b'sama asas


Quote :
JANGAN AMBIL PANADOL & PANADOL ACTIFAST / SOLUBLE LAGI (TERUTAMA MEREKA YANG ADA GASTRIK)

utk pengetahuan kita b'sama...

"Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.

Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita. Ia merosakkan organ hati. Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun. Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak. Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.

Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.

Panadol adalah sejenis "PAINKILLER", semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.

Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?

wallahu'alam... Rolling Eyes

_________________
assas Respect_Respond_Relaxs assas

Back to top Go down
View user profile
lynn_
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 796
Age : 28
Location : sandakan
Job/hobbies : -
Reputation : 3
Points : 802
Registration date : 2009-04-01

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Sat Jun 13, 2009 3:02 pm

begulik sist pa la petua lau msak daging manusia.....liat baitu daging urg tua kenen......... begulik begulik begulik
Back to top Go down
View user profile
lutau
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 301
Age : 37
Location : Sni2 jak bah..
Job/hobbies : menaip's
Reputation : 8
Points : 276
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Sun Jun 14, 2009 12:53 pm

assas uiks dendo Surprised
assas kanibal jak yg mkn urg oooo Like a Star @ heaven Smile

_________________
assas Respect_Respond_Relaxs assas

Back to top Go down
View user profile
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Sun Jun 14, 2009 1:55 pm

asas klu panadol menstrual cmana tu kak?
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
lutau
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 301
Age : 37
Location : Sni2 jak bah..
Job/hobbies : menaip's
Reputation : 8
Points : 276
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Sun Jun 14, 2009 2:48 pm

assas ya rabbi NiNi...matikla jua panadol menstrual gulik
assas alang2 bgus taruk pil perancang sna gulik

_________________
assas Respect_Respond_Relaxs assas

Back to top Go down
View user profile
lynn_
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 796
Age : 28
Location : sandakan
Job/hobbies : -
Reputation : 3
Points : 802
Registration date : 2009-04-01

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Sun Jun 14, 2009 4:21 pm

Lµ¯|¯4ú wrote:
assas uiks dendo Surprised
assas kanibal jak yg mkn urg oooo Like a Star @ heaven Smile


wkaakakak..sis lutau.bkn pa.bosan suda mkn daging sapi.kerbau.ayam ba.jdi mo try mkn daging manusia.sedap ka nda....manis kali tu daging manusia dush all all wuakakakaaki wuakakakaaki
Back to top Go down
View user profile
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Fri Jun 19, 2009 8:49 pm

Lµ¯|¯4ú wrote:
ermm...dr info yg aku tahu, p'gunaan panadol adalah tak baik utk kesihatan bdn.
oke, mari kita sm2 pikirkan ya Very Happy

panadol atau nama saintifiknya "paracetamol" sbnrnya bkn ubat demam tetapi ia adalah sejenis ubat "tahan sakit". panadol adalah toksid d dlm bdn & blh m'beri kesan buruk kpd HATI. so, bygkanla klu panadol tu d gunakan utk melembutkan daging? dan bygkan pula klu kita kerap m'mknnya.. oke, apa2pun aku nak share-kan satu artikel ringkas ni utk kita renungkan b'sama asas


Quote :
JANGAN AMBIL PANADOL & PANADOL ACTIFAST / SOLUBLE LAGI (TERUTAMA MEREKA YANG ADA GASTRIK)

utk pengetahuan kita b'sama...

"Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.

Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita. Ia merosakkan organ hati. Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun. Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak. Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.

Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.

Panadol adalah sejenis "PAINKILLER", semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.

Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?

wallahu'alam... Rolling Eyes
thanks 4 da info sis..... fgsdg
sbenarnya aku ni mmg selalu yg teramat sangat makan panadol fgsdg
aku ada jmpa doktor tapi kna bagi ubt tahan sakit juga sbb doktor ckp aku blm smpai tahap mgrain.... fgsdg
tapi ubt yg dia bg tu bole melegakan mgrain so aku yg skt kpala ni pun bole baik kunun fgsdg
lps tu ttp sakit.aku malas bbaris lama d hospital.so aku bli panadol actifast.... fgsdg
mmg luar biasa.mmg aku sahkan makin lama mengambil ubat tahan sakit tu,makin kurang kesanya kepada kita fgsdg
sekarang panadol actifast 4biji skali makan baru aku rasa lega.... fgsdg
bayangkan berapa ratus biji suda aku makan?ndak tau brapa tahun baru hilang panadol tu dari dalam badan aku fgsdg
mmg ndak dpt tahan sakit kapala ni.tu yg skali mkn smpai 4,5 biji.... fgsdg
tentang masalah hati tu,sekarang aku mmg selalu sakit dada.boleh jadi paracetamol suda tinggalkan ksan dihati aku fgsdg
sekarang aku faham knapa orang skeliling mlarang aku ambil panadol fgsdg
tapi mampu ka aku menahan sakit pada masa akan datang? fgsdg
kalau trus tsiksa lagi baik tuhan cabut jak nyawa aku dari mnderita fgsdg
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Fri Jun 19, 2009 9:12 pm

pansing....ikan ada tips utk ilangkn migrain tu....huhu...dulu ikan sllu migrain.... fgsdg
Cuba elakkan dari minuman bergas, sejuk, nescafe and kopi. Amalkan minum air suam. elephant
relaxkn fikiran....tarik napas dalam2....then hembus pelan2.... elephant senyum la sllu... biar la urang sakap ko gila... geek


ermmm... lau nda ilang jg... sasa meh sini ikan urut.... geek geek
ubat paling bgs....minum air suam...then p titun asa

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Fri Jun 19, 2009 10:00 pm

ba... fgsdg nnti kalaw sakit aku try ar fgsdg
kalau masi sakit aku cari & gigit ko ar fgsdg
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Fri Jun 19, 2009 10:37 pm

lau masi satit... 2 p ospital... queen
geek geek majal geek geek

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Fri Jun 19, 2009 10:39 pm

bilang tadi mo kasi urut No
Razz
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Fri Jun 19, 2009 10:42 pm

sasa bah sini ikan urut... sasa
gini cara urut tu -------------> asasa
nda pn... gini...-------------------> dush
al <---------------------tarik tu rambut mcm ni... geek geek

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Fri Jun 19, 2009 10:47 pm

fgsdg ya ka?
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
Sponsored content




PostSubject: Re: petua lembutkan masakan daging :D   Today at 10:23 pm

Back to top Go down
 
petua lembutkan masakan daging :D
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• SHARE/REQUEST •-)•–––– :: .:SHARE RESEPI MASAKAN:.-
Jump to: