meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 Jadikan Orang Komuniti Satu Persatuan Belia

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Jadikan Orang Komuniti Satu Persatuan Belia   Fri Jun 05, 2009 10:28 pm

memandangkan ahli komuniti ni buli tahan,smua ada dari automotif,komputer,muzik,movie ada,baik jadikan ORANG KOMUNITI ni satu pertubuhan belia.Tinuk d tibi tu.dia bilang dia belia.matsam sja dia sja yg belia.sa pun belia ba.tapi teda persatuan pale amacam admin??ada ok ka tu cadangan?? adad adad adad yang penting lurus,bleh minta peruntukan kerajaan bila buat aktiviti tahunan macam camping ka.yang penting kita register dulu kita punya persatuan nih adad adad adad

ndataw kana terima kaini ar fgsdg fgsdg fgsdg
support kamu fgsdg support kamu fgsdg support kamu fgsdg
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Jadikan Orang Komuniti Satu Persatuan Belia   Sat Jun 06, 2009 4:30 pm

uiks buli ka begitu bro?
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: Jadikan Orang Komuniti Satu Persatuan Belia   Sat Jun 06, 2009 4:36 pm

asas ikan sapot ja ni... asas

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
lutau
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 301
Age : 37
Location : Sni2 jak bah..
Job/hobbies : menaip's
Reputation : 8
Points : 276
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Jadikan Orang Komuniti Satu Persatuan Belia   Sat Jun 06, 2009 4:41 pm

ermmm.....oke, cadangan tu mmg bgus pendeta n mmg boleh... cuma, nak jd kan ORANG ni satu pertubuhan belia, syaratnya kita kena daftarkan d pjbt pendaftaran pertubuhan d bwh kementerian belia & sukan..tp, sblom nak daftar tu, kita kena ambil perhatian ttg akta2 & peraturan2 yg tlh digariskan. kita kena titikberatkan suma tu.. Very Happy

tp, sblom tu apa2pun kita kena knlpasti gakla sm ada wajarkah kita nak jadikan ORANG 4rumer ni satu pertubuhan belia kan... kita harus tau gak respon atau reaksi ahli2 yg lain. sbb, nak jadikan pertubuhan belia means kita bkn stakat berforum secara virtual seja..that means kita kena aktif dlm melibatkan diri ngan aktiviti2 t'tentu d luar sna gak.. futhermore, byk perkara kita kena buat bila andaikata ORANG dah jd satu pertubuhan.. antaranya, kita kena ada management team, kena ada pungutan yuran dsb, so...suma tu kita harus ambilkira. kita perlu ada individu2 yg btul komited nak buat ni. tp, tula masalahnya tiap drpd kita d sni mgkin dtg dr latarbelakang mahupun lokasi yg b'beza kan. so, mgkin keadaan itu sedikit sebanyak akan mempengaruhi juga la... kita pun tak nak hal ni d anggap sbgai "hangat2 taik ayam" jak kan..mgkin tak suma dpt melibatkan diri. paling2 pun hanya buat gath seja la.. itupun kena tgok masa nya gak Smile

so, bg aku apa2pun kita maintain-kan dlu....apa2pun kita kena teliti & nilai perkara ni sebaik2nya sblom keputusan d ambil. dan mintak komen sket dr admin2 kita ya Very Happy tp, klu ada antara korg yg nak jd kan ORANG ini satu pertubuhan belia, aku tetap sapot punya cheers yehaaa.... asas

oke, klu korg yg len ada idea atau komen mengenai hal ni sila nyatakan d sni ya..makasih asas

negara anyway, satu cdgn yg baik pendeta ass
assas

_________________
assas Respect_Respond_Relaxs assas

Back to top Go down
View user profile
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: Jadikan Orang Komuniti Satu Persatuan Belia   Sat Jun 06, 2009 7:37 pm

asas klu utk kebaikan asas aku support 99% elephant
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: Jadikan Orang Komuniti Satu Persatuan Belia   Sat Jun 06, 2009 9:02 pm

Lµ¯|¯4ú wrote:
ermmm.....oke, cadangan tu mmg bgus pendeta n mmg boleh... cuma, nak jd kan ORANG ni satu pertubuhan belia, syaratnya kita kena daftarkan d pjbt pendaftaran pertubuhan d bwh kementerian belia & sukan..tp, sblom nak daftar tu, kita kena ambil perhatian ttg akta2 & peraturan2 yg tlh digariskan. kita kena titikberatkan suma tu.. Very Happy

tp, sblom tu apa2pun kita kena knlpasti gakla sm ada wajarkah kita nak jadikan ORANG 4rumer ni satu pertubuhan belia kan... kita harus tau gak respon atau reaksi ahli2 yg lain. sbb, nak jadikan pertubuhan belia means kita bkn stakat berforum secara virtual seja..that means kita kena aktif dlm melibatkan diri ngan aktiviti2 t'tentu d luar sna gak.. futhermore, byk perkara kita kena buat bila andaikata ORANG dah jd satu pertubuhan.. antaranya, kita kena ada management team, kena ada pungutan yuran dsb, so...suma tu kita harus ambilkira. kita perlu ada individu2 yg btul komited nak buat ni. tp, tula masalahnya tiap drpd kita d sni mgkin dtg dr latarbelakang mahupun lokasi yg b'beza kan. so, mgkin keadaan itu sedikit sebanyak akan mempengaruhi juga la... kita pun tak nak hal ni d anggap sbgai "hangat2 taik ayam" jak kan..mgkin tak suma dpt melibatkan diri. paling2 pun hanya buat gath seja la.. itupun kena tgok masa nya gak Smile

so, bg aku apa2pun kita maintain-kan dlu....apa2pun kita kena teliti & nilai perkara ni sebaik2nya sblom keputusan d ambil. dan mintak komen sket dr admin2 kita ya Very Happy tp, klu ada antara korg yg nak jd kan ORANG ini satu pertubuhan belia, aku tetap sapot punya cheers yehaaa.... asas

oke, klu korg yg len ada idea atau komen mengenai hal ni sila nyatakan d sni ya..makasih asas

negara anyway, satu cdgn yg baik pendeta ass
assas

Banar jua tu.... asas

ku liat byk kali kana view topic nih tapi 2,3 orang nganya yg mnjwb or reply pale
kureng sambutan banar... pale harap aku sorang nganya mana kan jadi pale
tapi ndapa tah.. pale daripada menjadi tapi hangat2 TAHI AYAM nganya bisai tah dilupakan kan pale
trima kasih kepada semua yang menjawab topik nih smoga d kurniakan umur yang panjang peace
dan satu cadangan terakhir dari aku kepada admin,padam tah topik ani pale malu ku eh inda dpt sambutan pale
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
lutau
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 301
Age : 37
Location : Sni2 jak bah..
Job/hobbies : menaip's
Reputation : 8
Points : 276
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Jadikan Orang Komuniti Satu Persatuan Belia   Sun Jun 07, 2009 12:35 am

astagaa....bkn miatu bah pendeta... bisai pakah cdngn mu atu, cuma mgkin blom ada juduh mengkali porum ani d jadikan pertubuhan kan... tak slh bah wlupun sekadar menyuarakan cadangan sj.. asas dan suma user p0n d berikan peluang utk menyuarakan apa2 cdgn atau komen.... ermm....apa2pun, kita tggula apa komen admin kita n m0d yg lain, k.. asas

negara makasih assas
all

_________________
assas Respect_Respond_Relaxs assas

Back to top Go down
View user profile
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: Jadikan Orang Komuniti Satu Persatuan Belia   Mon Jun 08, 2009 9:23 pm

awu kan... pale
tapi ndapatah.ada banarnya jua tu sis... pale karang kan menambah cadangan lain lg ni pale
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: Jadikan Orang Komuniti Satu Persatuan Belia   Tue Jun 09, 2009 2:43 pm

Cadangan yang baik dan membina... kalau buli kita laksanakan, tapi memandangkan banyak faktor yang belum di teliti, contohnya mcm cakap Lµ¯|¯4ú, kita jarang bejumpa, kena ada pungutan duit dan lain... kalau Orang Ni di jadikan persatuan belia, sekurang2ny kita aktif, maksudnya kita kena buat aktiviti, kena selalu bejumpa, tapi masalahnya kita ni jauh2, outing pn jarang2, kebanyakan masa jumpa d dunia cyber elephant so rasanya agak sukar sedikit kita mau jadikan Orang ni persatuan belia, asas tapi x mustahil.. cherry
apapun tetap cadangan yg bernas rendeer

p3nd3tagiLa ass

_________________


Last edited by my•aka•elol@orang.net on Wed Jun 10, 2009 2:41 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: Jadikan Orang Komuniti Satu Persatuan Belia   Tue Jun 09, 2009 8:28 pm

ya bro.. btul tu... kita jarang jumpa... aku pun jarang dpt cuti.....
kita kena aktif baru la jadi... kalau ndak tu persatuan jadi taik juga kan...
setelah aku timbang balik mmg ada betulnya... outing pun jarang kan bro....
tapi kalau mo outing len kali sound2 ar bro No
aku mmg mo join tapi klau kbetulan cuti.yg haritu pun aku baru hbs sukan forestry...
klau free aku join tu.... ok bro...
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
peazabern
Master Sergeant
Master Sergeant


Female
Number of posts : 342
Age : 30
Location : sini² juga...
Job/hobbies : tiba² sa Suka Membaca...
Reputation : 6
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Jadikan Orang Komuniti Satu Persatuan Belia   Wed Jun 10, 2009 1:25 pm

sa sentiasa menyukung jika itu medatang kan kebekan...
tapi sa rasa...masalahnya aktiviti yg mau d jlnkan kdg x smua dpt ikut....pa lagi kalo sda menjadi 1 petubuhan kan...pa kata kita teliti luk btul² hal ni..jika smua sda lengkap pa salahnya kan????
all

p3nd3tagiLa
ass all
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/peazabern
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: Jadikan Orang Komuniti Satu Persatuan Belia   Wed Jun 10, 2009 9:55 pm

peazabern wrote:
sa sentiasa menyukung jika itu medatang kan kebekan...
tapi sa rasa...masalahnya aktiviti yg mau d jlnkan kdg x smua dpt ikut....pa lagi kalo sda menjadi 1 petubuhan kan...pa kata kita teliti luk btul² hal ni..jika smua sda lengkap pa salahnya kan????
all

p3nd3tagiLa
ass all

all peaza,,,, thanks lagi sbb aprv frnd req fs aku,,, hhuhuhhuhuu gital
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Jadikan Orang Komuniti Satu Persatuan Belia   Thu Jun 11, 2009 2:05 am

erm bgus jga IDea ko ni Very Happy
baik punya.. Very Happy
bersatu kita teguh bercerai kita roboh Very Happy
btul kai tu Very Happy .. gulik

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
p3nd3tagiLa
First Lieutenant
First Lieutenant


Male
Number of posts : 711
Age : 31
Location : aLwAyS sOmEwHeRe
Job/hobbies : kuli batak / part time jual & pungut tin kula
Reputation : 2
Points : 715
Registration date : 2009-04-26

PostSubject: Re: Jadikan Orang Komuniti Satu Persatuan Belia   Thu Jun 11, 2009 8:04 pm

p_y_E.com wrote:
erm bgus jga IDea ko ni Very Happy
baik punya.. Very Happy
bersatu kita teguh bercerai kita roboh Very Happy
btul kai tu Very Happy .. gulik

kalau bercerai kawin lagi diterima kaitu bro? pale pale pale
Back to top Go down
View user profile http://shah_reign@yahoo.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Jadikan Orang Komuniti Satu Persatuan Belia   Today at 7:57 pm

Back to top Go down
 
Jadikan Orang Komuniti Satu Persatuan Belia
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Sailor Saturn Dedication Thread
» Durolin and Orang-utans
» The STARLUX Orang-utan came in...

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• MENU KOMUNITI •-)•–––– :: .:KOMEN DAN CADANGAN:.-
Jump to: