meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 teka teki agak susah

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: teka teki agak susah   Thu Jun 25, 2009 8:24 pm

teka teki 1st:
Jamal berusia 10 tahun dan Ibu Jamal uda mati. Ayahnya pula kawin dengan perempuan lain. Pastu dia dapat adik tiri. Ayahnya telah wasiat hartanya kepada Jamal apabila dia sudah mati. Walaubagaimanapun setelah ayahnya sudah mati Jamal tidak dapat harta itu tetapi adik tiri dia ja dapat kenapa?
pale

2nd teka teki:
Sorg lelaki telah di temui mati meniarap d padang pasir. Dia pakai beg galas nampak macam pengembara. Dia telah mati sejak 2 bulan lalu tetapi padang pasir tak dilalui oleh org sejak 3 bulan lalu. Apa sudah jadi? bagaimana ini bule terjadi??
pale

3rd teka teki:
Boleh tak seorg lelaki kahwin dengan adik janda dia?
pale

bah jawab kamurang... selamat menjawab... geek
flower menyanyi timbak
geek geek

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
_s.u.e_
Senior Airman
Senior Airman


Female
Number of posts : 113
Age : 31
Location : d kAki gununG + d tEpi lauT
Job/hobbies : tGk 0mbak laut
Reputation : 0
Points : 125
Registration date : 2009-06-24

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Thu Jun 25, 2009 10:09 pm

•°o.OM¯îkðñO.o°• wrote:
teka teki 1st:
Jamal berusia 10 tahun dan Ibu Jamal uda mati. Ayahnya pula kawin dengan perempuan lain. Pastu dia dapat adik tiri. Ayahnya telah wasiat hartanya kepada Jamal apabila dia sudah mati. Walaubagaimanapun setelah ayahnya sudah mati Jamal tidak dapat harta itu tetapi adik tiri dia ja dapat kenapa?
pale

~JWPN: dia nda dapat harta sbb bapa dia nda smpat buat wasiat time dia masi idup..btul ka?? asas

~berdasarkan ayat ni: "Ayahnya telah wasiat hartanya kepada Jamal apabila dia sudah mati."

~adehhh..scratch mmg susah plak ni..kalah soalan time xm king

~nda pa, soalan len sy bagi chance org len jawap.. sy study luk study

~sambil2 tu karaoke jap menyanyi ..manatau dpt jwpn kn.. elephant

~meh minum Enfagrow..yampuiii...@
Back to top Go down
View user profile http://dtyro.blogspot.com
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Thu Jun 25, 2009 10:18 pm

asas nice try sue pale
hampir2 mengena...tp masi sala geek
sila cuba lg farao cherry

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
_s.u.e_
Senior Airman
Senior Airman


Female
Number of posts : 113
Age : 31
Location : d kAki gununG + d tEpi lauT
Job/hobbies : tGk 0mbak laut
Reputation : 0
Points : 125
Registration date : 2009-06-24

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Thu Jun 25, 2009 10:22 pm

~salah ka? al sa

~emmm.. scratch
Back to top Go down
View user profile http://dtyro.blogspot.com
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Thu Jun 25, 2009 10:31 pm

timbak sala ba sue.. geek
cuba jwb teka teki yg 2nd n 3rd elephant
farao selamat menjawab kenen geek geek

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
Lalang_Grass_Rhizomie@sin
Master Sergeant
Master Sergeant


Male
Number of posts : 340
Age : 30
Location : Lalang Beratapkan Langit
Job/hobbies : Menjual Ikan Hangus
Reputation : 0
Points : 389
Registration date : 2009-05-23

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Fri Jun 26, 2009 1:59 am

jawapan petama memang la c jamal nda dapat harta tu sebab dia pun suda mati bedasarkan pemahaman sa la kan di part ni(Ayahnya telah wasiat hartanya kepada Jamal apabila dia sudah mati) belainan pula kalau ayat tu cam ni(sebelum ayah jamal mati,ayah jamal mewasiatkan hartanya kepada jamal) hehehe ngam kaitu?best ni ada soalan2 yg bikin pening

jawapan kedua mungkin lelaki yang berebah dalam keadaan mati tu mayatnya kena buang dari halikopta...nda pun dia seorang juru terbang dan ketika dia fly dengan kapal terbang dia kapal tesebut buang tabiat meletupkan enjinya sendiri...lalu hitu lelaki pun terjun dari kapal pakai payung terjun...huhuhu biar la jawapan sa ni bagi bingung smua orang...dan orang pun nda tau betul ka 3bulan orang nda melalui kawasan tu mengkali tipu2 ja tu..

jawapan ketiga boleh kalau adik janda dia ada lah seorang perempuan...buang tabiat kali kalau hitu lelaki mau kawin dgn adik janda dia walhal dia taw adik janda dia tu lelaki...ikang jaws sa yakin dgn jawapan sa ni..pa adia sa?huah huah huah...
Back to top Go down
View user profile
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Fri Jun 26, 2009 1:31 pm

Quote :
jawapan petama memang la c jamal nda dapat harta tu sebab dia pun suda mati bedasarkan pemahaman sa la kan di part ni(Ayahnya telah wasiat hartanya kepada Jamal apabila dia sudah mati) belainan pula kalau ayat tu cam ni(sebelum ayah jamal mati,ayah jamal mewasiatkan hartanya kepada jamal) hehehe ngam kaitu?best ni ada soalan2 yg bikin pening

pale ok...1st teka teki... hampir betul.... explanation lalang nda berapa tepat... geek

Quote :
jawapan kedua mungkin lelaki yang berebah dalam keadaan mati tu mayatnya kena buang dari halikopta...nda pun dia seorang juru terbang dan ketika dia fly dengan kapal terbang dia kapal tesebut buang tabiat meletupkan enjinya sendiri...lalu hitu lelaki pun terjun dari kapal pakai payung terjun...huhuhu biar la jawapan sa ni bagi bingung smua orang...dan orang pun nda tau betul ka 3bulan orang nda melalui kawasan tu mengkali tipu2 ja tu..

asas hampir uda ni lalang....sikit lg betul... cuba lg.... br 50% btul ni... geek geek

Quote :
jawapan ketiga boleh kalau adik janda dia ada lah seorang perempuan...buang tabiat kali kalau hitu lelaki mau kawin dgn adik janda dia walhal dia taw adik janda dia tu lelaki...ikang jaws sa yakin dgn jawapan sa ni..pa adia sa?huah huah huah...

k yg ni... pale ikan minta mahap...sb sala.. geek geek geek



asas nice try lalangs....cuba lg.... uda nmanya adia kn...mna bule kasi tau.. geek geek

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
Lalang_Grass_Rhizomie@sin
Master Sergeant
Master Sergeant


Male
Number of posts : 340
Age : 30
Location : Lalang Beratapkan Langit
Job/hobbies : Menjual Ikan Hangus
Reputation : 0
Points : 389
Registration date : 2009-05-23

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Fri Jun 26, 2009 8:07 pm

sa masi nda fasih buat karangan pale
kin malu jak No
sebab tu la sa pun tia taw napa sa buli kena terima masuk U alalalalalaaaa
nanti sa pikir2 dlu maw susun ayat Exclamation
Back to top Go down
View user profile
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Fri Jun 26, 2009 8:10 pm

pale palan2 ko lalangs... geek
jan smpai migrain kuar farao

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
Lalang_Grass_Rhizomie@sin
Master Sergeant
Master Sergeant


Male
Number of posts : 340
Age : 30
Location : Lalang Beratapkan Langit
Job/hobbies : Menjual Ikan Hangus
Reputation : 0
Points : 389
Registration date : 2009-05-23

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Fri Jun 26, 2009 8:22 pm

clown uiks bebeh ill try my best @
Back to top Go down
View user profile
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Sun Jun 28, 2009 1:49 am

sa uik napa smua aku x tau tu... sa susa tul soalan dia...
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Sun Jun 28, 2009 4:14 pm

Quote :
teka teki 1st:
Jamal berusia 10 tahun dan Ibu Jamal uda mati. Ayahnya pula kawin dengan perempuan lain. Pastu dia dapat adik tiri. Ayahnya telah wasiat hartanya kepada Jamal apabila dia sudah mati. Walaubagaimanapun setelah ayahnya sudah mati Jamal tidak dapat harta itu tetapi adik tiri dia ja dapat kenapa?

dia x dapat harta sebap bapa dia sda mati.. dalam kubur mana buli tulis wasiat sdah.. kalau bapa dia tulis pn, x sampai ke alam nyata.. elephant geek

Quote :
2nd teka teki:
Sorg lelaki telah di temui mati meniarap d padang pasir. Dia pakai beg galas nampak macam pengembara. Dia telah mati sejak 2 bulan lalu tetapi padang pasir tak dilalui oleh org sejak 3 bulan lalu. Apa sudah jadi? bagaimana ini bule terjadi??

aps dudah jadi?? org yang cuba jawab akan jadi gila Smile bagaimana ini buli terjadi ?? sebap soalan x logik.. geek

Quote :
3rd teka teki:
Boleh tak seorg lelaki kahwin dengan adik janda dia?

boleh... blah Smile sbap aku x tau jawapan dia geek

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Sun Jun 28, 2009 9:15 pm

ღLaDy NiNiღ wrote:
sa uik napa smua aku x tau tu... sa susa tul soalan dia...



pale uda namanya teka teki agak susa kn lady bebeh.. pale geek geek

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Sun Jun 28, 2009 9:16 pm

my•aka•elol@orang.net wrote:
Quote :
teka teki 1st:
Jamal berusia 10 tahun dan Ibu Jamal uda mati. Ayahnya pula kawin dengan perempuan lain. Pastu dia dapat adik tiri. Ayahnya telah wasiat hartanya kepada Jamal apabila dia sudah mati. Walaubagaimanapun setelah ayahnya sudah mati Jamal tidak dapat harta itu tetapi adik tiri dia ja dapat kenapa?

dia x dapat harta sebap bapa dia sda mati.. dalam kubur mana buli tulis wasiat sdah.. kalau bapa dia tulis pn, x sampai ke alam nyata.. elephant geek

Quote :
2nd teka teki:
Sorg lelaki telah di temui mati meniarap d padang pasir. Dia pakai beg galas nampak macam pengembara. Dia telah mati sejak 2 bulan lalu tetapi padang pasir tak dilalui oleh org sejak 3 bulan lalu. Apa sudah jadi? bagaimana ini bule terjadi??

aps dudah jadi?? org yang cuba jawab akan jadi gila Smile bagaimana ini buli terjadi ?? sebap soalan x logik.. geek

Quote :
3rd teka teki:
Boleh tak seorg lelaki kahwin dengan adik janda dia?

boleh... blah Smile sbap aku x tau jawapan dia geek


pale suma sala.. geek geek asas cuba lg tuan lole@elol.. geek geek

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Sun Jun 28, 2009 10:33 pm

Quote :
teka teki 1st:
Jamal berusia 10 tahun dan Ibu
Jamal uda mati. Ayahnya pula kawin dengan perempuan lain. Pastu dia
dapat adik tiri. Ayahnya telah wasiat hartanya kepada Jamal apabila dia
sudah mati. Walaubagaimanapun setelah ayahnya sudah mati Jamal tidak
dapat harta itu tetapi adik tiri dia ja dapat kenapa?
pale

king klu c jamal yang mati baru dia dpt harta...tp bapa dia yg mninggal jd, dia nda dpt pa2 la...


Quote :
2nd teka teki:
Sorg lelaki telah di temui
mati meniarap d padang pasir. Dia pakai beg galas nampak macam
pengembara. Dia telah mati sejak 2 bulan lalu tetapi padang pasir tak
dilalui oleh org sejak 3 bulan lalu. Apa sudah jadi? bagaimana ini bule
terjadi??
pale


king nda tau... gulik

Quote :
3rd teka teki:
Boleh tak seorg lelaki kahwin dengan adik janda dia?
pale


king bole la...sbb tu adk kepada janda dia...


asas ikan bebeh.. btul kaitu? Smile
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Sun Jun 28, 2009 10:56 pm

Quote :
teka teki 1st:
Jamal berusia 10 tahun dan Ibu Jamal uda mati. Ayahnya pula kawin dengan perempuan lain. Pastu dia dapat adik tiri. Ayahnya telah wasiat hartanya kepada Jamal apabila dia sudah mati. Walaubagaimanapun setelah ayahnya sudah mati Jamal tidak dapat harta itu tetapi adik tiri dia ja dapat kenapa?

owh cik ikan akO paham sda Smile
Quote :
Ayahnya telah wasiat hartanya kepada Jamal apabila dia (jamal) sudah mati
maksud ayat d atas Smile bapa jamal sudah kasi wasiat harta dia kepada jamal tyme jamal sudah mati..oleh kerana jamal telah tiada, maka harta Hitu jatuh ke tangan adik tiri jamal. : chuky

Quote :
Walaubagaimanapun setelah ayahnya sudah mati Jamal tidak dapat harta itu tetapi adik tiri dia ja dapat.

ayat d atas pancingan semata2... nada kaitan ngan soalan..coz jamal memang sudah mati.. then bapa jamal pun mati.. makanya hitu RETA jatu ke ttangan adik jamal Smile sah????


betul atau x??? 4,3,2,1...tetttttttttt abis masak Smile aku istiharkan betul Smile Smile geek


Quote :
2nd teka teki:
Sorg lelaki telah di temui
mati meniarap d padang pasir. Dia pakai beg galas nampak macam
pengembara. Dia telah mati sejak 2 bulan lalu tetapi padang pasir tak
dilalui oleh org sejak 3 bulan lalu. Apa sudah jadi? bagaimana ini bule
terjadi??


apa sudah terjadi ??
Sorg lelaki telah di temui
mati meniarap d padang pasir. Dia pakai beg galas nampak macam
pengembara.



bagaimana ini bule
terjadi??

Dia telah mati sejak 2 bulan lalu tetapi padang pasir tak
dilalui oleh org sejak 3 bulan lalu.



P/S: aku x brapa paham soalan..

Quote :
Boleh tak seorg lelaki kahwin dengan adik janda dia?

opkos boleh Smile seorang memang boleh.. kalau 2 orang mana tahan SmileSmile

P/S: klu ni salah bagus aku tidue geek

_________________


Last edited by my•aka•elol@orang.net on Sun Jun 28, 2009 11:04 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
MR.Sakai_Kerepot___
Cleaner
Cleaner


Male
Number of posts : 609
Age : 26
Location : atas selipar
Job/hobbies : berenang
Reputation : 10
Points : 574
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Sun Jun 28, 2009 11:00 pm

ikan soalan ke 2 yang padang pasir..
aku rasa bulan yang berlainan kali?
Back to top Go down
View user profile http://www.seliparborneo.com
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Mon Jun 29, 2009 7:58 am

geek agak susa jg kamurang menjawab aar... geek geek
my•aka•elol@orang.net -------------------jawapan masi sala geek geek
MR.Sakai_Kerepot___ -----------------nti ikan terangkn... geek

bah 1 ari lg ikan kasi jawapan... geek geek
jocolor

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Mon Jun 29, 2009 7:17 pm

sa sala lg ba...

p/s: ikan bebeh asas utk teka gmbar teda adiah ka? gulik geek
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
_s.u.e_
Senior Airman
Senior Airman


Female
Number of posts : 113
Age : 31
Location : d kAki gununG + d tEpi lauT
Job/hobbies : tGk 0mbak laut
Reputation : 0
Points : 125
Registration date : 2009-06-24

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Mon Jun 29, 2009 11:37 pm

~nini sy awal2 suda give up pale

~jgn putus asa nini jocolor truskan pjuanganmu farao

~tunggu c ikan bagi jawapan jak ni :doa:
Back to top Go down
View user profile http://dtyro.blogspot.com
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Tue Jun 30, 2009 12:04 pm

bah ikan kasi jawapan la gulik

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Tue Jun 30, 2009 12:12 pm

Quote :
teka teki 1st:
Jamal berusia 10 tahun dan Ibu Jamal uda mati. Ayahnya pula kawin dengan perempuan lain. Pastu dia dapat adik tiri. Ayahnya telah wasiat hartanya kepada Jamal apabila dia sudah mati. Walaubagaimanapun setelah ayahnya sudah mati Jamal tidak dapat harta itu tetapi adik tiri dia ja dapat kenapa?

jawapannya......kerana Jamal mati terlebih dahulu sebelum ayahnya geek
tingu ni ayat ba----------->Jamal berusia 10 tahun dan Ibu Jamal uda mati "berusia 10 tahun" tu saja utk kasi bingung kamurang... geek geek

Quote :

2nd teka teki:
Sorg lelaki telah di temui mati meniarap d padang pasir. Dia pakai beg galas nampak macam pengembara. Dia telah mati sejak 2 bulan lalu tetapi padang pasir tak dilalui oleh org sejak 3 bulan lalu. Apa sudah jadi? bagaimana ini bule terjadi??

jawapannya....lelaki tu sebenarnya mangsa kapal terbang yg nak terhempas kat padang pasir. Dia pun terjun dgn beg payung terjun. Malangnya payung terjun tersebut nda leh buka jadi................ pale geek geek

Quote :
3rd teka teki:
Boleh tak seorg lelaki kahwin dengan adik janda dia?

jawapannya....tak boleh pasal lelaki tu dah mati...kan isteri dia dah jadi janda... geek geek

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Tue Jun 30, 2009 12:13 pm

my•aka•elol@orang.net wrote:
Quote :
teka teki 1st:
Jamal berusia 10 tahun dan Ibu Jamal uda mati. Ayahnya pula kawin dengan perempuan lain. Pastu dia dapat adik tiri. Ayahnya telah wasiat hartanya kepada Jamal apabila dia sudah mati. Walaubagaimanapun setelah ayahnya sudah mati Jamal tidak dapat harta itu tetapi adik tiri dia ja dapat kenapa?

owh cik ikan akO paham sda Smile
Quote :
Ayahnya telah wasiat hartanya kepada Jamal apabila dia (jamal) sudah mati
maksud ayat d atas Smile bapa jamal sudah kasi wasiat harta dia kepada jamal tyme jamal sudah mati..oleh kerana jamal telah tiada, maka harta Hitu jatuh ke tangan adik tiri jamal. : chuky

Quote :
Walaubagaimanapun setelah ayahnya sudah mati Jamal tidak dapat harta itu tetapi adik tiri dia ja dapat.

ayat d atas pancingan semata2... nada kaitan ngan soalan..coz jamal memang sudah mati.. then bapa jamal pun mati.. makanya hitu RETA jatu ke ttangan adik jamal Smile sah????


betul atau x??? 4,3,2,1...tetttttttttt abis masak Smile aku istiharkan betul Smile Smile geek


Quote :
2nd teka teki:
Sorg lelaki telah di temui
mati meniarap d padang pasir. Dia pakai beg galas nampak macam
pengembara. Dia telah mati sejak 2 bulan lalu tetapi padang pasir tak
dilalui oleh org sejak 3 bulan lalu. Apa sudah jadi? bagaimana ini bule
terjadi??


apa sudah terjadi ??
Sorg lelaki telah di temui
mati meniarap d padang pasir. Dia pakai beg galas nampak macam
pengembara.



bagaimana ini bule
terjadi??

Dia telah mati sejak 2 bulan lalu tetapi padang pasir tak
dilalui oleh org sejak 3 bulan lalu.



P/S: aku x brapa paham soalan..

Quote :
Boleh tak seorg lelaki kahwin dengan adik janda dia?

opkos boleh Smile seorang memang boleh.. kalau 2 orang mana tahan SmileSmile

P/S: klu ni salah bagus aku tidue geek


uikk....batul jwpan no 1... pale mahap tuan admin...nda tabaca btul2.... hide geek geek

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
my•aka•elol@orang.net
OranG
OranG


Male
Number of posts : 366
Age : 51
Location : .:DE FUN-PC:.
Job/hobbies : membolos
Reputation : 8
Points : 403
Registration date : 2009-03-04

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Tue Jun 30, 2009 3:20 pm

sikit aku mengamuk chuky

topic close...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://menucrew.4rumer.net
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Re: teka teki agak susah   Tue Jun 30, 2009 6:36 pm

Exclamation mahapkn daku tuang adming.. geek
baik la malas

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥


Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
Sponsored content




PostSubject: Re: teka teki agak susah   Today at 6:18 pm

Back to top Go down
 
teka teki agak susah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• BORAK-BORAK •-)•–––– :: .:TEKA-TEKI & UJI MINDA:.-
Jump to: