meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 Perbualan ekslusif lembu ngan anjing sbgai renungan...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
lutau
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 301
Age : 37
Location : Sni2 jak bah..
Job/hobbies : menaip's
Reputation : 8
Points : 276
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Perbualan ekslusif lembu ngan anjing sbgai renungan...   Wed Jul 22, 2009 12:59 am

Mari ikuti perbualan ekslusif di antara seekor lembu & seekor anjing yg membuatkan kita b'fikir sejenak sebagai renungan dan iktibar buat kita... Rolling Eyes

LEMBU: Hai anjing, pekabo? Very Happy aik..nape badmud ni...macam ada yg tak kene je... Idea

ANJING: Aku tengah tension nih... I love you Mau je aku gigit manusia tadi. Mad

LEMBU : Eh ehh.. Surprised kenapa Idea ?

ANJING: Aku lalu tepi dua orang manusia lelaki dan perempuan yang sedang berkepit. Tetiba si lelaki terperanjat dan terus melompat dan berkata "Hoi anjing, pergi jauh-jauh, najis!". Evil or Very Mad

LEMBU: Ya, lah. Ko kan haram pale Najis tahap berat bagi manusia. Biasalah tu.. elephant

ANJING: Iyala..kalau aku najis sekali pon, kalau dia tersentuh aku, boleh disamak... queen Yang dia sentuh dan raba-raba awek dia tu apa? Boleh ke nak samak dosa? I love you

LEMBU: Ermm..betul gak tu. Idea Memegang wanita yg bukan mahramnya tanpa ikatan yg sah, lebih dahsyat kenajisannya daripada memegang ko anjing, malah tak boleh suci sekalipun disamak. Rolling Eyes

ANJING: Wah.. ayat ko memang power la...manusia kena ubah pepatah "Pandai macam LEMBU" ..wahaha adsd


Sedikit Penjelasan dr kejadian di atas.. bagus

Daripada satu hadis yang diriwayatkan daripada ibnu majah menyatakan bahawa "Bergomolan dengan babi (khinzir) itu adalah lebih baik berbanding dengan bersentuhan (secara sengaja) dengan wanita yang bukan mahram". Bersentuhan (dengan sengaja & apatah lagi bertujuan syahwat) adalah berdosa dan wajib bertaubat (bagi membersihkan dosa).Sedangkan menyentuh anjing tidaklah berdosa dan hanya perlu disuci (bukan bertaubat). Menyentuh anjing bukanlah satu kesalahan (dosa) atau maksiat. Tetapi, menyentuh wanita bukan mahram adalah berdosa dan merupakan maksiat.

Di dalam satu riwayat hadis yang lain yang maksudnya, "Sesungguhnya kepala yang ditusuk dengan besi itu lebih baik daripada menyentuh kaum yang bukan sejenis yang tidak halal baginya'.
(Riwayat At Tabrani dan Baihaqi)

"Katakanlah lagi (kepadanya): Adakah sama orang-orang yang mengetahui dengan orang-orang yang tidak mengetahui? Sesungguhnya orang-orang yang dapat mengambil pelajaran dan peringatan hanyalah orang-orang yang berakal sempurna". (Surah Zumar: 9)

Rolling Eyes sekian.. fgsdg

_________________
assas Respect_Respond_Relaxs assas

Back to top Go down
View user profile
peazabern
Master Sergeant
Master Sergeant


Female
Number of posts : 342
Age : 30
Location : sini² juga...
Job/hobbies : tiba² sa Suka Membaca...
Reputation : 6
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Perbualan ekslusif lembu ngan anjing sbgai renungan...   Wed Jul 22, 2009 3:11 pm

ass all
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/peazabern
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: Perbualan ekslusif lembu ngan anjing sbgai renungan...   Wed Jul 22, 2009 3:22 pm

study Semoga kita x tgolong dlm golongan tu... amin...

ass all
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
Sponsored content




PostSubject: Re: Perbualan ekslusif lembu ngan anjing sbgai renungan...   Today at 6:19 am

Back to top Go down
 
Perbualan ekslusif lembu ngan anjing sbgai renungan...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• BORAK-BORAK •-)•–––– :: .:NILAI2 MURNI/KEAGAMAAN/TIPS&NASIHAT:. :: .:KEAGAMAAN:.-
Jump to: