meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 Gerhana Matahari...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Ƹ̴Ӂ̴Ʒ_♥mi$$_ik4n♥_Ƹ̴Ӂ̴Ʒ
Captain
Captain


Female
Number of posts : 912
Age : 29
Location : ♥...Q'Lu...♥
Job/hobbies : ♫•.•music lovers..•.•♫
Reputation : 10
Points : 1031
Registration date : 2009-05-18

PostSubject: Gerhana Matahari...   Wed Jul 22, 2009 10:18 am

Gerhana matahari separa pada 22hb julai 2009 yang amat sukar dicerap dengan mata kasar, akan berlaku pada 8.23 pagi dan berakhir pada 9.48 pagi.

“Bagaimanapun hanya lebih kurang 17.8 peratus sahaja kawasan permukaan matahari akan ditutupi oleh bulan semasa gerhana separa itu berlaku,” kata Ketua Unit Penyelidikan Sains Angkasa (UPSA) ANGKASA, Mhd. Fairos Asillam, dalam satu kenyataan hari ini.

Kawasan utara semenanjung merupakan kawasan yang terbaik untuk mencerap gerhana matahari separa itu, katanya.

Dalam abad ini, penduduk Malaysia akan dapat menikmati gerhana matahari separa pada 15 Januari 2010, 9 Mac 2016 dan 26 Disember 2019, katanya.

Kejadian gerhana itu berikutan berlakunya fenomena gerhana matahari penuh, yang merupakan gerhana matahari terpanjang di abad ini.

pale negara asas
nasip sempat tingu jam 9.10 pg td....hehehee...

_________________
♥♥ Love begins with a smile, grows with a kiss, and ends with a teardrop. ♥♥




Last edited by •°o.OM¯îkðñO.o°• on Wed Jul 22, 2009 10:49 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mercie87
peazabern
Master Sergeant
Master Sergeant


Female
Number of posts : 342
Age : 30
Location : sini² juga...
Job/hobbies : tiba² sa Suka Membaca...
Reputation : 6
Points : 352
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: Gerhana Matahari...   Wed Jul 22, 2009 10:31 am

Ndada dpt ditinguk d sini la... king
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/peazabern
єяzα ѕ¢αяℓєт
Colonel
Colonel


Female
Number of posts : 1638
Age : 28
Location : Tortoise tortoise in the canoe, pretend pretend you don't know. :-w
Job/hobbies : Rahsia
Reputation : 17
Points : 1820
Registration date : 2009-05-02

PostSubject: Re: Gerhana Matahari...   Wed Jul 22, 2009 3:24 pm

What a Face gerhana ka pg td? What a Face aku x tau pn... scratch


tQ ikan bebeh rendeer gud info...
Back to top Go down
View user profile http://www.youtube.com/watch?v=x9zrPH6HMu4&feature=PlayList&
p_y_E.com
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel


Male
Number of posts : 1548
Age : 30
Location : up on Earth..
Job/hobbies : picit2 keyboard
Reputation : 5
Points : 1062
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Gerhana Matahari...   Wed Jul 22, 2009 11:04 pm

alhamdullilah gerhana jak Very Happy
aku risau sdh klU apa yg di ramal tu berlaku Very Happy
22hb july tu menakutkan Sad
dan merisau kan Sad

_________________
_-_-_-_-_-_-_-_- RIOT IS COMING- _-_-_-_-_-_-_-_-_
Back to top Go down
View user profile http://www.memangkosong.com
lutau
MODERATOR
MODERATOR


Female
Number of posts : 301
Age : 37
Location : Sni2 jak bah..
Job/hobbies : menaip's
Reputation : 8
Points : 276
Registration date : 2009-03-06

PostSubject: Re: Gerhana Matahari...   Fri Jul 24, 2009 1:04 am

assas ermm..tak dpt tgok gak d sni... Sad huhu...tp, cuaca ttp pns la....fiuhh Rolling Eyes
assas tp pa2pun, dgn melihat byknya kejadian alam yg b'laku ni..akan mngingatkan & m'insafi diri kita.. Rolling Eyes

:doa: wallahu'alam..

_________________
assas Respect_Respond_Relaxs assas

Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Gerhana Matahari...   Today at 10:20 pm

Back to top Go down
 
Gerhana Matahari...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» S/T 6☆ & 5☆ Matahari, Vlad, etc
» Edited and Unedited Cards List
» S> 6* Petra, Manfred, Isis, Anastasia, abel & matahari / 5* Bernard / 4* maxed (5 TE) and fresh cards
» ◆◇◆Kissy◆◇◆Today Sale> Patrick 90te--- Matahari Dana Heidmarie kiki Antiope u Dermond Hrwm 4*units
» WTT 114/122 abel for other 6*, prefer Matahari

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• BORAK-BORAK •-)•–––– :: .:ISU-ISU SEMASA:.-
Jump to: