meNu Crew Komuniti


––––•(-• MEnU CREW KOMUNITI •-)•––––
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat datang ke laman web rasmi MEnU CREW.. Freestyle network community .....untuk pengetahuan semua, dahulunya ini adalah website ORANG.4rumer.net, dan telah di ambil alih oleh MEnU CREW, so, anda masi boleh mengunakan id, dan pasword lama jika anda telah mendaftar di orang.4rumer.net untuk login di sini... <<<<

Share | 
 

 HANTU RAJIN

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Not21
Airman
Airman


Female
Number of posts : 40
Age : 29
Location : somewhere in kk (^^,)v
Job/hobbies : Whiteangel/;LOL;
Reputation : 0
Points : 46
Registration date : 2009-05-20

PostSubject: HANTU RAJIN   Mon Nov 01, 2010 4:02 pm

What a Face seorg guru telah ditransfer ke skolah pdalaman untuk postingnya yg pertama...
sampai saja d tempat tsbt, bliau pun trus mencari rumah sewa, kerana tidak ada rumah guru dsediakan d sana...
stelah seharian suntuk mencari.. akhirnya beliau mendapat sbuah rumah banglo dua tingkat luas dan laman rumah itu luas...
pacik yang menjaga rumah sewa tersebut memberi pesan kepada beliau bahawa ruma itu sudah lama tidak berpenghuni...
penyewa yg tinggal d situ tidak la lama... kerana tidak tahan dgn hantu yang tinggal di rumah itu...
oleh kerana cigu itu terlalu penat dan perlukan rumah sewa segera, maka terpaksalah bliau menyewa d sana....

malam pertama...

sedang cigu tu baring d katilnya.... terasa sesuatu yg sejuk berbaring d sebelahnya...
cigu: "WAAAA!!!! kau kenapa tido sblah aku ne???!! " tekejut gila bila cigu tu nampak hantu pucong d sblanya...
hantu: "err... ne kan tempat tido aku.." jwb hantu selamba
cigu: "ewah2.. pegi ko men jauh2! aku nak tido ne! "
hantu: "emm.. ok" dan hantu pun lenyap....
cigu tu pun heran "aik?? bagus.., hantu pun takut sama aku wakakak" katanya dalam hati...

jam2 am
tiba2 cigu terbangun dari lenanya bila sebiji bola mengena kepalanya...
nun d hujung katilya hantu berdiri memandangnya seram....
cigu: "Adui!!!.. wea!!! apasal ko masih d sini?!!
hantu: " da puas main la... jum la main bola pula~~" kata hantu dengan manja...
cigu: "aku suruh kau pergi dari sini!!ShUu~!!" 2
Hantu pun betapuk d pisuk2 yang gelap... fgsdg
Hantu: " jgn la halau aku... aku da tak ada tpt tinggal ne..."
cigu: "habis tu kau nak apa sebenarnya?!!"
Hantu: " bg le aku keje, boring laaaa"
cigu: " HA... pegi ko sapu rumah ne sampai bersih berkilat!! jgn ada sawang labah2 skalipun paham!!"
Hantu: "OK BOS!!"

jam 4 am
hantu: "Da SiAP BOS!!!"
Cigu: "AdOi!!! kau leh tak jgn ganggu aku tido!"
Hantu: "mcm mana bos... aku boring ne.. jgn lah cam ne..."
dan perkara yg sama berulang setiap kali hantu selesai melaksanakan tugassnyaaa...

keesokan harinya...
cigu ditanya oleh tuan rumah apa kbr tinggal d sana mlm tu.... cigu hanya mampu mengeleng kepala dan pulang ke rumah...
masuk saja ke rumah... hantu sudah menunggu di ruang tamu...
hantu: "bos.. da siap smua yg bos suruh bos"
cigu pun buat rondaan,... macam tak pcaya... dalam rumah tsbut sangat bersih berkilat..
" boleh tahan jugak hantu ne.." katanya dalam hati..
hantu: "ada apa lagi bos????"
sambil cigu tsbut habis idea mahu bg hantu tu keja apa lagi sambil mengaru2 kepalanya, cigu pun dpt idea!!
dicabut rambut keriting dan kasar dari kepalanya lalu mberikan sehelai rambut itu kpd hantu...
Cigu: HAH! pegi kau luruskan rambut ini.... kalau rambut ini tak lurus2... jangan ko datang sini lagi!! paham!"
hantu: "baik bos!!" dan hantu tersebut pun lesap....

2hari.... 3 hari....berlalu...

cigu selesa tinggal d rumah itu tanpa gangguan hantu tersebut...
tiba2 petang itu...
selepas mandi... datang si hantu sambil menyanyi2...
Hantu: BOS!! Bos!!! da lurus!! (sambil menunjukkan helaian rambut yang dulunya keriting kini menjadi lurus...)
cigu: APA?!!!( sambil menepuk kepalanya,...) macam mana kau bagi lurus rambut tu???"
hantu pun menjawab sambil tersengih2 mengayakan cara meluruskan rambut tersebut...
hantu: "stereka bosss....."
cigu menarik narik rambutnya geram>> tambah bengang kerana hilang akal mau bt apa dgn hantu tu... al
hantu: "ada keja lagi bos??" kata hantu sambil tsengih2 tgo bossnya bengang..
blum sempat cigu tsbut bkata apa2, tuala yang dipakainya paras pingang itu terlucut jatuh....
dan hantu pun menjerit kuat...
Hantu: Maaakk!!!!!! banyaknya bulu keriting!!!!! shock
belum sempat cigu tersebut mengcover ehemnya... hantu itu terus lesap dari pandangan...
kerana tidak sanggup lagi disuruh meluruskan begitu banyak rambut keriting bossnya....

WAKAKAKKAKAKAKKAKAKKAKAKKAKA gulik NAh!!! stereka BoSS!!!
begulik all wrewr
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com
Not21
Airman
Airman


Female
Number of posts : 40
Age : 29
Location : somewhere in kk (^^,)v
Job/hobbies : Whiteangel/;LOL;
Reputation : 0
Points : 46
Registration date : 2009-05-20

PostSubject: Re: HANTU RAJIN   Mon Nov 01, 2010 4:03 pm

pale ni kalilah cerita panjang gulik
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com
3ssor_y3okok
First Lieutenant
First Lieutenant


Female
Number of posts : 782
Age : 27
Location : kk
Job/hobbies : forum
Reputation : 7
Points : 517
Registration date : 2009-03-05

PostSubject: Re: HANTU RAJIN   Mon Nov 15, 2010 10:02 pm

wakakakakaka.... jmpa byk rmbt keriting... huehuehue geek geek wrewr
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: HANTU RAJIN   Today at 10:21 pm

Back to top Go down
 
HANTU RAJIN
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
meNu Crew Komuniti :: ––––•(-• BORAK-BORAK •-)•–––– :: .:LAWAK:. :: .:CERITA2 LAWAK:.-
Jump to: